Американската администрация отново отправи призив към конгресмените бързо да приемат

...
Американската администрация отново отправи призив към конгресмените бързо да приемат
Коментари Харесай

Белият дом: Не сме магьосници, Конгресът да гласува помощта за Украйна

Американската администрация още веднъж насочи апел към конгресмените бързо да одобряват противоречивия законопроект, който включва спомагателна помощ за Украйна, като предизвести, че без нея по-нататъшната военна поддръжка от страна на Съединени американски щати ще бъде невъзможна.

Съветникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан свърза изтеглянето на украинските военни от Авдеевка с дефицита на муниции в украинските въоръжени сили, породен съгласно него от нежеланието на конгресмените да одобрят средства за спомагателни доставки на оръжие.

" Украинските войски бяха принудени да се изтеглят от Авдеевка, тъй като не получават доставки в размера и с темповете, от които се нуждаят и които заслужават. А не ги получават, тъй като не сме получавали нужното финансиране в продължение на седмици и месеци. И това е резултат от бездействието на Конгреса ", съобщи Съливан на брифинг в Белия дом във вторник.

Съливан съобщи и че администрацията няма магическо решение, в случай че Конгресът не обезпечи финансиране.

" Не е като да нямаме пари, които можем да предоставим на Украйна. Трябва Конгресът да извърши конституционното си обвързване да отпусне средства, които президентът да употребява за изпращане на американски оръжия, създадени от американски служащи и американските щати, в Украйна, с цел да помогне за отбраната на свободата и независимостта на тази страна. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР