Американска военна база в провинция Хасеке в Североизточна Сирия попадна

...
Американска военна база в провинция Хасеке в Североизточна Сирия попадна
Коментари Харесай

Ракетен обстрел срещу американска база в Сирия

Американска военна база в провинция Хасеке в Североизточна Сирия попадна под ракетен обстрел, оповестява РИА Новости.
Според вестник Al Watan, противозаконна американска база, ситуирана в град Ал Шадади, е била подложена на обстрел от незнайни лица, написа БГНЕС.
През последните месеци в медиите има постоянни известия за набези от незнайни елементи против американските военни в сирийските провинции Ал-Хасеке и Дейр ез-Зор. Пентагонът отхвърля тази информация.
Въоръженият спор в Сирия стартира през 2011 година. Американските военни са ситуирани в провинциите Ал-Хасеке и Дейр ез-Зор. Те са съсредоточени към огромни нефтени и газови залежи.
Сирийските управляващи неведнъж декларират, че наличието на американския контингент в страната нарушава суверенитета на страната и всички интернационалните правила. От своя страна специфичният делегат на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри разгласи при започване на май, че Вашингтон се стреми да възвърне обстановката в страната преди началото на спора през 2011 година и в последна сметка - отдръпването от нея на всички въоръжени сили, най-вече на иранските.
Още: " Отново ракетна офанзива против американското посолство в Багдад "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР