Американска правителствена делегация, оглавявана от министъра на финансите Стивън Мнучин

...
Американска правителствена делегация, оглавявана от министъра на финансите Стивън Мнучин
Коментари Харесай

Американска делегация ще дискутира спорни въпроси в Китай

Американска държавна делегация, ръководена от министъра на финансите Стивън Мнучин стартира в четвъртък договаряния в Пекин за споразумяване на разногласията в областта на търговията сред Съединени американски щати и Китай. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръм изпрати в Китай, дружно с Мнучин и министъра на търговията Уилбър Рос, представителя на Съединени американски щати в комерсиалните договаряния Робърт Лайтхайзър, ръководителя на Националния съвет по търговия към Белия дом Питър Наваро и ръководителя на Националния стопански съвет Лоурънс Кадлоу. Основните цели на делегацията са „ разпродажба на бариерите “ от страна на Китай за американския експорт и вложения, както и редуциране на недостига на Съединени американски щати в търговията с Китай.

Ръководителят на американското министерство на търговията съобщи, че в комерсиалните разногласия с Пекин, Вашингтон в кратковременен аспект би трябвало да е подготвен за „ стопански удари “. Ако човек, не рискува, то по какъв начин да промени обстановката, сподели той на конференция в лос Анджелис. „ Ако не се прави нищо, то е известно докъ де ще се стигне, до растеж на комерсиалния недостиг, а това е недопустимо за сегашната администрация “, акцентира министърът.

На собствен ред Мнучrн удостовери в изявление за Си Ен Ен, че американската делегация възнамерява да повдигне въпроса за комерсиалния недостиг, отбраната на американската интелектуална благосъстоятелност и желанието на Тръмп да вкара спомагателни 25% мита за вносна продукция от Китай. Списъкът с въпросните китайски артикули бе оповестен на 3 април. Той изрази убеденост, че по време на полемиките ще може да бъде реализиран забележителен прогрес. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР