Американска болница отказа на пациент трансплантация на сърце, поне отчасти

...
Американска болница отказа на пациент трансплантация на сърце, поне отчасти
Коментари Харесай

Отказаха трансплантация на сърце на неваксиниран в САЩ

Американска болница отхвърли на пациент трансплантация на сърце, най-малко частично тъй като не е имунизиран против Covid-19, съобщи Би Би Си. Ди Джей Фъргюсън (31 г.) изпитва остра потребност от ново сърце, само че болничното заведение в Бостън го е премахнала от листата си, съобщи бащата на пациента Дейвид. Той посочи, че имунизацията против Covid-19 е против „ главните правила на сина му и той не има вяра в нея “, оповестява БНР.
Снимка: redcross.bg
 
Болницата пък разгласи, че следва своята политика. В мнение пред Би Би Си здравното заведение уточни, че „ предвид на дефицита на органи вършим всичко допустимо да подсигурим, че пациентът, който получава трансплантиран орган има максимален късмет за оцеляване.
 
Говорител на болничното заведение съобщи, че тя изисква „ имунизацията против Covid-19 и методът на живот на претендентите за трансплантация да основат най-хубавия късмет за сполучлива интервенция и да усъвършенстват оцеляването на пациента след трансплантация предвид на обстоятелството, че тяхната имунна система е съществено подтисната “. 
 
Внимателно подбраните думи в мнението на лечебното заведение може да сочат и към други фактори зад решение да се откаже трансплантация на неимунизирания пациент, само че детайлности не се разясняват заради основание за конфиденциалност. 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР