Американката Николет Роуз Гилдей подписа договор с женския баскетболен тим

...
Американката Николет Роуз Гилдей подписа договор с женския баскетболен тим
Коментари Харесай

Женският Берое привлече американски гард

Американката Николет Роуз Гилдей подписа контракт с женския баскетболен отбор на Берое и напълно скоро ще се включи в тренировките на състава, оповестиха от старозагорския клуб посредством формалната си страница в обществената мрежа Facebook.

Високата 175 сантиметра баскетболистка играе на позиция гард и на 18 декември ще навърши 32 години.

" През предишния сезон Гилдей записва впечатляващи индикатори от 18.6 точки, 3.9 битки и 4.7 асистенции в гръцкото състезание с отбора на Протеас. В началото на сегашния шампионат тя е част от състава на Пери Лейкърс в Австралийската лига, с чийто екип в 11 мача осъществя приблизително по 17 точки, към които прибавя 2.1 битки и 3.6 асистенции ", осведомиха още от лагера на Берое.

Николет Роуз Гилдей има опит в Евролигата с тима на латвийския ТТТ, а измежду достиженията й е шампионска купа на Пуерто Рико. Състезавала се е за тимове в Испания, Швейцария и Швеция, а през 2015 година взе участие в драфта на женската НБА, само че не е определена.

За първенеца Берое следва посещение на Монтана 2003 на 16 декември в дуел от десетия кръг на шампионата на България при дамите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР