Американката Микаела Шифрин спечели втори последователен старт от Световната купа

...
Американката Микаела Шифрин спечели втори последователен старт от Световната купа
Коментари Харесай

Микаела Шифрин грабна победа №93 в Световната купа след пълна доминация на слалома в Лиенц

Американката Микаела Шифрин завоюва втори пореден старт от Световната купа в Лиенц, Австрия, откакто победи в днешния слалом.

Любопитното е, че триумфът на Шифрин идва тъкмо 12 години след нейния първи подиум от конкуренция във веригата, който по подигравка на ориста още веднъж идва по време на слалом в Лиенц.

Днес в Източен Тирол пък американката тотално отвя конкуренцията за своята победа №93 в кариерата ѝ за Световната купа, като родената в Колорадо скиорка беше най-бърза и в двата манша.

Накрая Микаела Шифрин пресече финала с общо време 1:48.75 минути, изпреварвайки с повече от две секунди германката Лена Дюр. Последното място на подиума остана за швейцарката Мишел Гезин, а огромното разочарования във втория манш бе за Пола Молцан от Съединени американски щати, която не приключи спускането си и по този начин пропусна опцията си да се качи на подиума за пръв път през тази компания.

В генералното класиране за Световната купа Шифрин продължава да води с 900 точки, като тя усили задатъка си пред италианката Федерика Бриньоне, която има 637 точки, а трета е словачката Петра Влъхова - с 572.

В слалома американката още веднъж е лидерка с 430 пункта пред Влъхова с 325 и Лена Дюр с 270.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР