Американката Микаела Шифрин, която е абсолютен доминатор в ски състезанията

...
Американката Микаела Шифрин, която е абсолютен доминатор в ски състезанията
Коментари Харесай

Микаела Шифрин постигна 92-рата си победа за Световната купа

Американката Микаела Шифрин, която е безспорен доминатор в ски надпреварите от алпийските дисциплини в последните години, завоюва и гигантския слалом в австрийския курорт Лиенц, годен за Световната купа.

Шифрин приключи с общо време от 2:05.98 минути. Тя завоюва безапелационно първия манш и с внимателно каране, само че без неточност във втория си обезпечи своята победа под номер 92 за Световната купа.

На второ място приключи италианката Федерика Бриньоне, която бе пета след първия манш, само че бе първа при второто втурване и си обезпечи мястото на подгласник. Тя остана единствено на 38 стотни зад Шифрин.

Третото място остана за олимпийската шампионка в дисциплината Сара Хектор от Швеция, която бе втора в първия манш, само че даде едвам 12-о време във втората част на надпреварата. Петицата се добавя от канадката Валери Грение и Юлия Шайб от Австрия.

В генералното класиране за Световната купа Микаела Шифрин води с 800 точки пред италианката Федерика Бриньора с 637 и Петра Влъхова от Словакия с 527.

В класирането за дисциплината първа за момента е Бриньоне с 400 точки, Лара Гут-Бехрами от Швейцария е втора с 365, а трета е Шифрин с 320 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР