Американката Джесика Пегула, №3 в схемата на женския турнир на

...
Американката Джесика Пегула, №3 в схемата на женския турнир на
Коментари Харесай

Джесика Пегула и Онс Жабeр продължават в третия кръг при жените на US Open

Американката Джесика Пегула, №3 в схемата на женския шампионат на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис, продължава да показва неизменност. Пегула доближи до четвъртфиналите в пет от последните си седем участия в шампионати от Големия шлем и направи крачка по-близо до увеличението на този брой с победа с 6:3, 6:1 над румънката Патриция Мария Тиг в последния мач от вечерната сесия в четвъртък на Артър Аш Стейдиъм.

След като не съумя да направи това в първите си три участия във Флашинг Медоус, Пегула доближи до третия кръг на US Open за четвърта поредна година. А мачът като че ли нямаше да бъде толкоз елементарен, защото стартира с замяна на брейкове, само че това не продължи дълго. След това 3-ата в света на женския тенис наложи своя жанр и завоюва осем от идващите девет гейма, което означаваше и цялостен диктат на корта.

Jessica Pegula seals the first set with an ace!

She`s a set away from Round 3.
— US Open Tennis (@usopen)

" За мене беше много некомфортно. Не се знаем с румънската Мария Тиг, не бяхме играли една против друга в никакъв случай. Да играеш през нощта от една страна е ужасно, само че очите би трябвало да привикнат към изкуственото осветяване, Ясно е, че е въпрос на пригаждане ", съобщи Пегула след триумфа, който я прати в третия кръг.

Мария Тиг е една от десетте майки в главната скица на шампионата, а за повторно в кариерата си тя среща състезателка от топ 10. В момента тя е №700 в ранглистата на WTA, само че играе в главната скица със предпазен ранкинг от 65-о място. Пегула проби сервиса й три пъти в първия сет, а румънката съумя да вземе почетен гейм при 1:4 във втория.

За американката идната съперничка е №26 Елина Свитолина (Украйна), с която има позитивен баланс – три победи в четири мача, включително и триумф на шампионата във Вашингтон по-рано през лятото.

А през днешния ден Свитолина отстрани рускинята Анастасия Павлюченкова в три сета след пасив в първия – 5:7, 6:4, 6:4. Но срещата беше същинска приятност за ценителите, защото предложи игра на доста високо равнище и от двете страни на мрежата. След близо три часа игра украинката вкара 10и-я си ас в мача, с цел да вземе успеха. Тя се върна на корта през април, когато роди щерка на приятеля си Гаел Монфис, който по подигравка играеше своя мач от 2-ия кръг при мъжете на прилежащ корт.

" Наистина пробвах да се стимулирам от неговото показване. И трябваше да се концентрирам, тъй като не започнах по най-хубавия метод. Опитах се да намеря моята си сила и се получи ", удовлетворена е Свитолина.

Тя продължи наклонността на украинските спортисти да не подават ръка на съветските си съперници, изразявайки митинга си против войната, която Русия води против страната им. Свитолина е полуфиналистка в Големия шлем три пъти – два на " Уимбълдън " (2019, 2023) и един път тук, на " Флашинг Медоус " преди четири години.

№13 Дария Касаткина (Русия) също мина през поврат, само че в профил по пътя към третия кръг София Кенин (САЩ) – 2:6, 6:4, 6:4. В първия сет играта на рускинята беше същинска злополука, само че по-късно тя опита да пресира американката и в случай че не друго, най-малко и двете започнаха да вършат неточности. В третия сет до 3:3 и двете си бяха създали по два пробива, след което Касаткина наложи волята си. Иначе мачът приключи общо с 14 пробива.

Миналогодишната финалистка Онс Жабюр (Тунис), в този момент сложена като 5-а в схемата, мина през същински трилър с младата чехкиня Линда Носкова – 7:6 (7), 4:6, 6:3. Жабюр не съумя да покаже класа в първите два сета против 18-годишната си съперничка – първият го измъкна с доста шанс, а във втория се съобщи. Но тунизийката откри повече физически сили и със здрави сервиси и къси удари до мрежата съумя да измъкне успеха. А идната й съперничка е още веднъж чехкиня – Мари Бузкова.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР