Американката Даниел Колинс е изненадващата финалистка на тазгодишното издание на

...
Американката Даниел Колинс е изненадващата финалистка на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Приказката продължава: Даниел Колинс на дебютен финал

Американката Даниел Колинс е изненадващата финалистка на тазгодишното издание на Australian Open. Поставената под №27 в схемата доближи до първия си край в шампионатите от “Големия шлем” посредством безапелационен триумф с 6:4, 6:1 над полякинята Ига Швьонтек.

Това е най-големият триумф в кариерата на 28-годишната американска тенисистка, която и преди две години доближи до 1/2-финалите в Мелбърн, само че тогава не съумя да се пребори за място в разногласието за купата, откакто загуби от Петра Квитова.

Така финалът при дамите в Мелбърн тази година опълчва Даниел Колинс и международната №1 Ашли Барти. Австралийката продължи превъзходството си на първия шампионат от “Големия шлем” за годината, откакто разруши Медисън Кийс с 6:1, 6:3 в първия мач от днешната стратегия на централния корт. Двубоят за купата ще се организира в събота.

Колинс бе извънредно нападателна при играта си от дъното на корта, като непрекъснато бомбардираше Швьонтек със мощни сервиси и мощни ретури, успявайки да се защищити от струпване на непредизвикани неточности. Американката стартира мача с вихрено движение, повеждайки с 4:0 в откриващия сет с два пробива, преди полякинята да откри себе си посредством отразяване на три сетбола в осмия гейм, с цел да се върне в играта при 5:4. Колинс обаче резервира хладнокръвие и вкара няколко страхотни сервиса при основното си подаване за сета, като по този метод поведе в резултата след 6:4.

Това сякаш пречупи международната №9, която още веднъж позволи два пробива на старта на втория сет, позволявайки на американската си съперничка да натрупа още по-сериозно самочувствие при задатък от 6:4, 4:0. Този път Колинс не си разреши непотребни проблеми и затвори дуела по безпроблемен метод, регистрирайки още един пробив против сервиса на Швьонтек, с цел да реализира триумфа след 6:4, 6:1.

Американката приключи мача с 27 печеливши удара и единствено 13 непредизвикани неточности, до момента в който от другата страна полякинята бе надалеч по-плаха и респектирана от мощните удари на 30-ата в света, успявайки да наниже 12 уинъра и да допусне 13 неточности. Също по този начин Колинс осъществя 7 аса и приключи със 78% извоюван първи сервис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР