Американка е арестувана и обвинена в организиране и ръководене на

...
Американка е арестувана и обвинена в организиране и ръководене на
Коментари Харесай

Задържаха американка, обвинена за ръководене на женски батальон на „Ислямска държава“

Американка е задържана и упрекната в образуване и управление на напълно женски батальон на групировката „Ислямска държава“.

Алисън Флюк-Екрен, майка, която в миналото е живяла в Канзас, твърди, че е обучавала дами и деца да употребяват автомати АК-47 и жилетки за самоубийство в Сирия.

Тя също е обвинена, че е набирала оперативни чиновници за евентуална бъдеща офанзива против кампус на американски лицей.

Г-жа Флюк-Екрен може да получи до 20 години затвор, в случай че бъде приета за отговорна.

Подробности бяха дадени в клетвена декларация на ФБР от 2019 година, откакто тя беше върната в Съединени американски щати, с цел да бъде изправена пред обвиненението.

В него се твърди, че през 2016 година в Ракка, Сирия, е основан напълно женски батальон на ИД, прочут като Khatiba Nusaybah. По това време градът е де факто столица на групировката „Ислямска държава“.

Твърди се, че батальонът се състои единствено от дами, членове на ИД, които са били женени за мъже бойци на ИД.

Г-жа Флюк-Екрен е обвинена, че е станала водач и уредник на групата скоро откакто се причислява към нея.

Твърди се, че главната й роля е била да научи дамите по какъв начин да се пазят от враговете на ИД. Твърди се, че е съумяла да накара няколко дами от ИД да бъдат подготвени да употребяват пушки АК-47, гранати и колани за самоубийство.

Тя също е упрекната, че е учила деца да употребяват щурмови оръжия, а в клетвена декларация на ФБР се цитира очевидец, който споделя, че един от синовете на Флюк-Екрен е забелязан да държи картечница. По това време той е бил на 5-6 години.

Освен за хипотетичната си роля в Сирия, госпожа Флук-Екрен също е упрекната в обмисляне и набиране на оперативни чиновници за офанзива против академични кампус в Съединени американски щати.

Твърди се също, че тя е споделила на очевидец за желанието си да извърши офанзива против търговски център с експлозиви и съгласно известията е споделила, че би било загуба на запаси, в случай че не убие доста хора.

Г-жа Флюк-Екрен е упрекната в даване и скрит план за даване на материална поддръжка или запаси на задгранична терористична организация и е изправена пред 20 години затвор, в случай че бъде приета за отговорна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР