Американецът Трой Бакстър е поредното ново име в селекцията на

...
Американецът Трой Бакстър е поредното ново име в селекцията на
Коментари Харесай

Шампион на Нова Зеландия подсилва ЦСКА

Американецът Трой Бакстър е следващото ново име в селекцията на баскетболния ЦСКА, оповестиха от клуба.

Колежанската кариера на Бакстър минава напълно в елитното равнище на колежанската NCAA в Съединени американски щати, като прогресира във всяка последваща година. През последния му сезон като студент баскетболистът е главен изпълнител на Морган Стейт с близо 16 точки приблизително на мач.

Трей Бакстър стартира сезон 2021/2022 в G-League на НБА, като играе за няколко разнообразни тима, а най-хубави изяви има за втория тим на Чикаго Булс - Уинд Сити Булс. Преди месец американецът стана първенец на Нова Зеландия. Той бе един от главните играчи за тима на Кентърбъри Рамс, където през сезона записва приблизително 17.2 точки, 5.1 битки и 1.1 чадъра.

" Бакстър е крило, което има атлетизъм на в действителност елитно равнище. На 27 години, висок е 206 сантиметра. Със сигурност ще впечатли даже най-претенциозните баскетболни почитатели в България и ще помогне в построяването на шампионска атмосфера в тима ", пишат от лагера на ЦСКА.

" Играчи като Бакстър носят приятност на публиката, с изключение на победи на тимовете си ", счита старши треньорът на " алените " Росен Барчовски.

Според него с атлетизма и атрактивната си игра Трой Бакстър ще притегли доста почитатели, които ценят красивия баскетбол.

" Трой ще ни донесе и шампионска настройка, тъй като преди броени седмици завоюва купата в Нова Зеландия. Сериозно състезание, а той самият имаше забележителна роля за този триумф ", добави наставникът на ЦСКА.

" Единствената ми цел в България е да печеля шампионската купа. Зная, че всички ценят спечелилите и се надявам да донеса в допълнение шампионски нрав в съблекалнята. Сигурен съм, че ще се впиша бързо в тима и ще оказа помощ на ЦСКА да господства в НБЛ ", съобщи Бакстър при идването си в София.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР