Американецът Франсис Тиафо спечели титлата на тенис турнира на клей

...
Американецът Франсис Тиафо спечели титлата на тенис турнира на клей
Коментари Харесай

Франсис Тиафо спечели титлата в Хюстън

Американецът Франсис Тиафо завоюва купата на тенис шампионата на клей от сериите АТР 250 в Хюстън, откакто на финала надигра Томас Мартин Ечевери от Аржентина в два тайбрека.

За следващ ден дъждът над Хюстън провокира големи проблеми на уредниците, които бяха принудени да слагат двата полуфинала и финала в един ден, откакто в събота пък бяха извършени всички мачове от осминафиналите и четвъртфиналите.

Натоварената стратегия обаче още веднъж не попречи на поставения под №1 Тиафо, който в полуфиналите се оправи с нидерландеца Хайс Брауер след 6:4, 6:1, с цел да си обезпечи място в мача, който щеше да дефинира първенеца.

По същото време пък Томас Мартин Ечевери надделя немския квалификант Яник Ханфман с 6:3, 6:4, с цел да се класира за своя втори край в кариерата му и то по-малко от месец, откакто игра за купата и в Сантяго, Чили.

В разногласието за трофея в Хюстън и Тиафо, и Ечевери сервираха солидно, като въпреки всичко двамата си размениха по един пробив в хода на втория сет. В последна сметка обаче американецът измъкна и двата тайбрека в срещата и след 7:6(1), 7:6(6) подвигна своята едвам втора купа в кариерата.

Любопитното е, че вторият успех на Франсис Тиафо идва повече от пет години след първия му подобен, който беше на шампионата в Делрей Бийч през февруари 2018-а година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР