Американецът Бен Кинг спечели деветия етап от Колоездачната обиколка на

...
Американецът Бен Кинг спечели деветия етап от Колоездачната обиколка на
Коментари Харесай

Бен Кинг спечели деветия етап във Вуелта-та, Саймън Йейтс поведе в генералното класиране

Американецът Бен Кинг завоюва деветия стадий от Колоездачната обиколка на Испания, в която състезателите изминаха 200,5 километра от Талавера де ла Рейна до Ла Коватия. Кинг сподели отлична езда в извънредно тежкия планински стадий, завършващ на едноименната височина от висша класа, само че съумя да изкове триумфа си надалеч преди нея.

Състезателят на "Тийм Дименшън Дейта " нападна още в началните километри на стадия, когато бе в група от десетина откъснали се колоездачи, а в последните към 30 километра направи независим пробив, с който групата по този начин и не съумя да се оправи.

Американецът финишира за 5:30:38 часа, като само холандецът Балке Молема съумя да финишира релативно покрай него. Молема нападна на Ла Коватия, само че заключителната височина бе твърда тежка и той остана в последна сметка на 48 секунди зад спечелилия. Трети в днешния стадий приключи белгиецът Дилан Тойнс, който бе отпред на групата на преследвачите, останала на 2:38 секунди зад спечелилия.

Успехът на Кинг донесе и разбъркване на върха в генералното класиране, където отпред излезе британецът Саймън Йейтс с преднина от 1 секунда пред испанеца Алехандро Валверде. Трети в общото нареждане е колумбиецът Наиро Кинтана, който е на 14 секунди зад Йейтс. Кинг пък се изкачи до 17-о място в подреждането, само че към момента е на 2:41 минути зад Йейтс.

Деветият стадий се трансформира в призрачен сън за досегашния водач Руди Молар, който изостана на над 6 минути от спечелилия и се свлече до 18-о място в подреждането на 2:43 минути зад новия водач. В понеделник следва почивен ден, а във вторник колоездачите ще застанат на старт за десетия стадий от Вуелтата, в който ще бъдат изминати 177 равнинни километра от Саламанка до Фермосейе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР