Американецът Андрю Ейрей страда от макулна генерация, която от 20

...
Американецът Андрю Ейрей страда от макулна генерация, която от 20
Коментари Харесай

Невероятно! Той ослепя преди 20 г., но с тези умни очила отново видя съпругата си

Американецът Андрю Ейрей страда от макулна генерация, която от 20 години го е оставила на практика кьорав. Преди 15 години той се дами за брачната половинка си Кели, като тогава не може да види лицето й. Умните очила eSight 3 в този момент му разрешиха да види брачната половинка си и трите си дъщери, оповестява онлайн изданието Mashable, представено от vesti.bg.

Андрю споделя, че най-голямото предизвикателство за него е била невъзможността да вижда лицето и израженията на брачната половинка си. " Трудно е да не виждаш лицата на обичаните си хора, да не можеш да шофираш, работиш или даже да четеш без да използваш няколко устройства за нарастване. Зрението ми ме провокира по способи, които не чаках, когато за пръв път ме диагностицираха с заболяването ", споделя той.

eSight 3 обаче съумяват да върнат зрението му, освен това с съвсем съвършени елементи. Разбираемо, реакцията на Андрю, когато за пръв път поставя очилата, е повече от прочувствена. " Понякога одобряваме доста неща за даденост, да вземем за пример просто да можеш да видиш веждите на колегата си ", споделя той.

И това е забавно - Акад. доктор Петя Василева: Не бъдете немарливи към зрението си - четете в най-хубавия здравей уебсайт у нас www.zdrave.to.

Очилата имат HD камера и два датчика на предната страна на корпуса си. От вътрешната страна имат два дребни екрана и призми, които да пречупват изображението. В корпуса има и батерия. Камерата снима в действително време и демонстрира видяното от нея на екраните, а призмите пречупват изображението задоволително добре за очите.

Андрю ги носи от ноември предходната година и споделя, че те са трансформирали живота му към по-добро. Наскоро той и фамилията му са създали цялостна възстановка на сватбата им отпреди 15 години в същата черква, същата торта и доста от същите посетители. Този път Андрю е видял всичко.

За страдание, очилата към момента са прекомерно скъпи и не се покриват даже от американските здравни застраховки. Всяка численост се персонализира съгласно зрението и очите на всеки пациент и това в допълнение оскъпява устройството. Андрю към момента събира пари, с цел да може да ги купи. Той желае и да основе благотворителна организация, която да помогне на допустимо най-вече хора да възстановят зрението си.

Видеото виж ТУК .

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР