Американец, посетил един от Андаманските и Никобарски острови, отдалечена индийска

...
Американец, посетил един от Андаманските и Никобарски острови, отдалечена индийска
Коментари Харесай

Американец е убит от ловци-събирачи на откъснат индийски остров

Американец, посетил един от Андаманските и Никобарски острови, отдалечена индийска територия, е бил погубен от локално племе ловци-събирачи, живеещи откъснато от света. Това оповестиха двама неназовани индийски полицейски представители, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

На остров Северен Сентинел, част от Андамански острови, не се позволяват външни хора. Предполага се, че туземците са умъртвили американеца Джон Алън Чау, който нелегално бил докаран там от риболовци.

" Образувано е дело за ликвидиране ", съобщи един от източниците, поискал да остане неизвестен.

Дипак Ядав, почитан индийски полицейски чиновник, популяризира изказване, в което се споделя, че управляващите на намиращата се в Бенгалския залив островна група са почнали следствие. То било формирано, откакто с полицията се свързало консулството на Съединени американски щати в южния индийски град Ченнай, което било по отношение на майката на Чау.

Според полицията Чау е бил просветител и преди е посещавал Андаманските и Никобарските острови. Много желал да се срещне със сентинелците и да проповядва на острова им. Наел лодка и на 16 ноември благодарение на риболовци стигнал покрай острова, където се трансферирал в кану.

Докаралите го покрай острова рибати видели, че американецът бил посрещнат от локалните с дъжд от стрели, а по-късно завързан с въже към врата и влачен по земята, съобщи Франс прес.

Тялото му, видяно от върналите се на идващия ден риболовци, още не е прибрано. Рибарите, които са го отвели до острова, са задържани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР