Амбулантни търговци от Румъния обикалят големите градове у нас и

...
Амбулантни търговци от Румъния обикалят големите градове у нас и
Коментари Харесай

Румънски мошеници продават позлатени тенджери на наши възрастни

Амбулантни търговци от Румъния обикалят огромните градове у нас и стопират пенсионери по улиците. Предлагат им разграничи типове комплекти тенджери и куфари с вилици. Твърдят, че приборите са позлатени и ги убеждават, че ще им ги пропадат на извънредно ниска цена. След това, под друг предлог, упорстват заплащането да се извърши в домовете им.

Докато притежателят заплаща за стоката, измамниците виждат къде възрастните крият спестяванията си и ги обират. Така 62-годишна жена се е дала прошка с над 8300 лв., а 82-годишен пенсионер се е разделил със спестяванията си от 6 000 лв..

„ Възрастният човек се е съгласил. Казал му е, че има български пари и от един от шкафовете на секцията в хола си е извадил плик, в който е имало 5500 лв.. Виждайки това, причинителят, употребявайки мощ, е сграбчил парите от ръцете на дядото и го е избутал. Стигаме и до най-неприятната и прочувствена част - откакто е взел парите, възрастният човек е почнал да моли румънския жител да му остави някаква сума най-малко за храна. Тогава румънецът му е оставил 1200 лева, а останалите 4300 лева е прибрал за себе си ”, изясни районният прокурор на Пловдив Петър Петров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР