Ускоряването на местното производство в Индия стимулира 2 милиарда доставки на мобилни устройства

...
Амбициозният стремеж на Индия към самодостатъчност в сглобяването на мобилни
Коментари Харесай

Амбициозният стремеж на Индия към самодостатъчност в сглобяването на мобилни телефони дава резултати. Индия е доставила 2 милиарда сглобени в страната смартфони и телефони с функции между 2014 г. и 2022 г. като част от инициативата си „Произвеждане в Индия“, според ново проучване, тъй като вторият по големина пазар на телефони в света се стреми да разчита на себе си с нарастващата си производствена инфраструктура.

Зашеметяващите 98% от всички доставки на мобилни телефони на индийския пазар през 2022 г. са местно производство, а 16% от продукцията е изнесена според базираната в Хонконг компания за пазарни и изследователски дейности Counterpoint, в сравнение с едва 19% през 2014 г., годината, в която администрацията на министър-председателя Нарендра Моди встъпи в длъжност.

На Индия бяха нужни само две години, за да сглоби последните 500 милиона смартфона и функционални телефони, каза Counterpoint, крайъгълен камък, който циментира позицията на Индия като лидер в света вторият по големина производител на мобилни телефони.

През последните години Ню Делхи отвори портфейла си, за да предостави стимули на фирмите в опит да стимулира вътрешното производство.

„Сега правителството възнамерява да да се възползва от различните си схеми, за да превърне Индия в „хъб за производство и износ на полупроводници“. В бъдеще може да видим нарастващо производство, особено за смартфони, тъй като Индия се стреми да преодолее дигиталното разделение между градовете и селските райони и също така да се превърне в мощна компания за износ на мобилни телефони“, каза Тарун Патак, директор по изследванията в Counterpoint в изявление.

Около 200 марки смартфони и функции се сглобяват в Индия днес, спрямо само две преди 2014 г., каза той пред TechCrunch. Индия сглобява приблизително 1,8 пъти повече смартфони от Виетнам и около една четвърт от производството на Китай, каза той. Китай, Индия и Виетнам са първите три производители на смартфони.

„Индия е изминала дълъг път в производството на мобилни телефони“, каза Патак. „Местната добавена стойност в Индия в момента е средно над 15%, в сравнение с ниските едноцифрени стойности преди осем години. Много компании създават звена в страната за производство на мобилни телефони, както и компоненти, което води до нарастващи инвестиции, увеличаване на работните места и цялостното развитие на екосистемата."

Индия също се възползва от това, че много западни компании се борят да търсят резервно копие на Китай като световна фабрика. Въпреки че Индия привлича хардуерни компании да увеличат отпечатъка си в нацията, сегашните служители на администрацията твърдят, че южноазиатският пазар може би щеше да е по-добре, ако предишните управляващи партии се бяха представили по-усърдно.

Висш индийски министър миналия месец обвини стратегическата и политическа визия на предишните правителства и „голяма доза некомпетентност“ като значителни приноси за неразвитата полупроводникова индустрия в страната. „Индия многократно е изпускала автобуса за електрониката и полупроводниците. Имаше липса на стратегическа и политическа визия и голяма доза некомпетентност“, каза Раджив Чандрасекар, заместник-министър на ИТ.

„Fairchild semiconductors, който е предшественикът на Intel, дойде в Индия през 1957 г. за опаковъчна единица и ние ги прогонихме. Това звено за опаковане се превърна в най-големия център за опаковане в Азия в Малайзия. Създадохме фабрика за силициеви и германиеви транзистори, които бяха затворени. Основното съоръжение за VLSI в Индия, Semi-Conductor Laboratory (SCL), загина, тъй като мистериозен пожар през 1989 г. спря производството до 1997 г. През 1987 г. Индия изоставаше само с две години от най-новата технология за производство на чипове. Днес изоставаме с 12 поколения — ето колко изоставаме като нация по отношение на полупроводниците“, каза той.

Индия отлага заповедта за ограничаване на вноса на лаптопи с три месеца след шума< /p>

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР