Амбициите ни са да бъдем полезни на нашата публика. И

...
Амбициите ни са да бъдем полезни на нашата публика. И
Коментари Харесай

Драматичният театър - Пловдив с много премиери за новия сезон

Амбициите ни са да бъдем потребни на нашата аудитория. И в случай че можем, а имам вяра, че можем, да създадем положителни представления за новия сезон. Ние държим да се развиваме, това съобщи в предаването „ Точно през днешния ден “ на Радио Пловдив Кръстьо Кръстев, шеф на Драматичен театър-Пловдив. Той акцентира, че новата стратегия на културната институция е доста забавна и наситена с министър председатели.
„ Тази година ще наблегнем на сериозната българска драматургия. Очаква ни запознаване и с нови създатели “, сподели Кръстев.

Още този месец ще бъде възобновена постановката „ Одисей “, която не се играе от година и половина.

„ Първото нещо, което ще създадем, е да възстановим „ Одисей “. Много ми се желае това зрелище, което го замразихме за близо две години, още веднъж да се качи на сцената. Има доста аудитория, която желае да го гледа “, сподели шефът на театъра.

Кръстьо Кръстев сподели още, че измежду премиерните заглавия се чака да бъде пиесата „ Солунските съзаклятници “ на Георги Данаилов. Ще се осъществя и нов план с Камен Донев, който към този момент носи заглавието „ Уют “. В него Камен Донев ще взе участие по едно и също време като артист и постановчик.

„ Мисля, че цялата натрупа на Пловдивския спектакъл ще вземе присъединяване в това зрелище “, разгласи Кръстев.

Още един упорит план ще осъществя през годината Драматичния спектакъл – това е „ Вечният дъртак и морето “.

„ Ще се опитаме да го създадем като театър. Красимир Ранков ще работи по този план. Ще срещнем пловдивската аудитория и с една млада българска режисьорка – Елица Йовчева “, изясни още Кръстьо Кръстев.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР