Amazon Web Services - подразделението на Amazon за облачни изчисления,

...
Amazon Web Services - подразделението на Amazon за облачни изчисления,
Коментари Харесай

Amazon си купиха ядрен център за данни за $650 милиона

Amazon Web Services - подразделението на Amazon за облачни калкулации, разгласи договорка с американската енергийна компания Talen Energy на стойност 650 млн. $. Срещу тези пари хората на Джеф Безос получават центъра за данни Cumulus, който е непосредствено обвързван с 2,5-гигаватов АЕЦ в Пенсилвания, оповестява The Register.

Комплексът работи от 2023 година, като в началото имаше потенциал от 48 мегавата, като той би трябвало да доближи 475 мегавата при приключването на плана - и може да се разрасне още повече като благосъстоятелност на Amazon. Именно завършването на плана в период е изискване Amazon да платят близо половината пари - 300 млн. $.
 Може ли въглищните тецове да се трансфорат в АЕЦ
Може ли въглищните тецове да се трансфорат в АЕЦ

Според американски специалисти това е вероятен вид за енергиен преход, само че пораждат значими въпроси

Ядрената централа на Talen се възнамерява да дава до 960 мегавата на Amazon през идващите години. До централата ще продължи да работи и различен огромен софтуерен потребител - крипто мината Nautilus.

Това е единствено една от огромните вложения на Amazon в сила без въглеродни излъчвания. През предходната година компанията подписа съглашение за 90 мегавата ток от вятърни турбини в Орегон. 3 обекта пък ще се зареждат от горивни кафези, които в началото ще са на природен газ, а по-късно към 75-те мегавата ще се създават от водород.
 Центърът за данни на бъдещето - със лична... АЕЦ
Центърът за данни на бъдещето - със лична... АЕЦ

Малките реактори са вероятен вид за задоволяването на огромните енергийни потребности на сървърите

Други играчи като Microsoft също обмислят дали да не се доверят на мирния атом за зареждане на своите центрове за данни - само че посредством дребни модулни реактори, предопределени особено за задачите на съответните обекти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР