Amazon стартира първия си хъб за микромобилност“ в Обединеното кралство

...
Amazon стартира първия си хъб за микромобилност“ в Обединеното кралство
Коментари Харесай

Amazon използва електрически товарни велосипеди за доставки в Обединеното кралство

Amazon започва първия си „ хъб за микромобилност “ в Обединеното кралство за да смени „ хиляди “ замърсяващи камиони за доставка с електрически товарни колела – и в някои случаи пешком. Проектът има за цел да помогне на Amazon да реализира задачите си в региона на климата -  50% от доставките да са въглеродно неутрални до 2030 година

Започвайки от лондонския квартал Хакни, компанията споделя, че ще доставя 1 милион пакета годишно, употребявайки пешеходни и електрически товарни колела, в допълнение към доставките, които се правят с електрически ванове.

Компанията към този момент ръководи 1000 електрически микробуса за доставка в Обединеното кралство и има проекти да показа нова гама микробуси, създадени от Rivian, в Съединени американски щати по-късно тази година (в взаимозависимост от опцията на Rivian да извърши тези поръчки).

Електрическите товарни колела, изключително тези, проектирани да наподобяват като мини-камиони, стават все по-популярни измежду фирмите за доставка, които желаят да подобрят екологичните си качества. FedEx също употребява електрически колела в Лондон, до момента в който Domino`s си партнира с Rad Power Bikes за доставка на пица в няколко града. UPS са употребявани товарни колела в Сиатъл. Германската компания за доставка DPD желае да употребява тези мини-камиони, които в действителност са маскирани електронни колела. В Ню Йорк електронните колела се употребяват съвсем извънредно от служащи, доставящи храна.

Amazon не пусна никакви детайлности за това, което назовават ​​своите „ е - транспортни средства “, макар че те наподобяват на мини-камионите, препоръчани за първи път от DPD,  проектирани от започваща компания, наречена Eav, или на четириколесните транспортни средства за доставка „ eQuad “, употребявани от UPS.

Но към момента следва да забележим внедряване на карго електронни колела в мащаб от която и да е компания за доставка. Ако Amazon фактически извърши обещанието си, тогава напъните на компанията за микромобилност в Обединеното кралство може да са първите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР