Amazon може много лесно да се превърне в една от

...
Amazon може много лесно да се превърне в една от
Коментари Харесай

Amazon може да се превърне в третата по големина банка в САЩ

Amazon може доста елементарно да се трансформира в една от най-големите банки в Съединени американски щати, като в идващите 5 година клиентите й могат да доближат до 70 млн. души. Това се споделя в отчет на консултантската компания Bain & Co.

Това може да се случи, в случай че компанията предложи на клиентите си разплащателни сметки и други финансови артикули. Ако Amazon прибегне до този ход, това би я сложило на равнището на Wells Fargo, разполагаща с съвсем същия брой клиенти сега.

За момента липсва публична информация от Amazon, че компанията търси банков сътрудник.

Но да речем, че информацията на Wall Street Journal се окаже вярна и Amazon в действителност води диалози с JP Morgan Chase и Capital One и други Дали това няма да е печелившо и за двете страни?

Bain са провели изследване в 22 страни по света на общо 135 000 души, като изводите сочат, че повече от половината участници в допитването от Съединени американски щати показват, че биха купили финансови услуги от огромна софтуерна компания.

Процентът е даже по-висок (около 75%) за хората на възраст 18-24 години.

Amazon е и преди всичко измежду посочените възможни сътрудници измежду софтуерните играчи на пазара, следвана от Apple и Гугъл.

“Amazon може да се концентрира върху по-младите клиенти, които огромните банки все още пропущат. Компанията може да предложи ниски такси и комисиони, или даже цялостностото им отпадане, с цел да ги притегли на своя страна “, счита Морийн Бърнс, сътрудник в компанията.

Днес цената на Amazon към този момент е над 700 милиарда $, което е повече от двете най-големи банки в Съединени американски щати – JP Morgan и Bank of America. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР