Аман забрани отразяване на заговора за дестабилизиране на властта, в

...
Аман забрани отразяване на заговора за дестабилизиране на властта, в
Коментари Харесай

Йордания забрани отразяване на заговора срещу краля

Аман забрани отразяване на заговора за дестабилизиране на властта, в който се твърди, че взе участие полубратът на крал Абдула II и някогашен престолонаследник на Йордания принц Хамза бин Хюсеин, съобщи БиБиСи. Главният прокурор на страната сподели, че възбраната се отнася и за обществените мрежи.

През уикенда държавното управление упрекна принц Хамза в скрит план против кралството. Той отхвърли изказванието за интрига, само че с цел да се понижи напрежението принцът подписа писмо, потвърждаващо лоялността му към йорданския крал Абдула. В писмото принц Хамза споделя: ``Оставям се в ръцете на негово величество краля... Ще остана зает с конституцията на скъпото ми Хашемитско кралство Йордания “.

Държавните медии на Йордания разгласиха изказване на основния прокурор Хасан ал Абдалат, в което се споделя, че възбраната за отразяване на случая обгръща всички вестници и платформи за обществени медии, както и изображения и видеоклипове, свързани с следствието. " За да се резервира следствената загадка, основният прокурор реши да забрани публикуването на всичко, обвързвано с следствието на този стадий ", се споделя в изказването.

В събота принц Хамза даде два видеоклипа на БиБиСи, в които твърди, че е под домакински арест. Той изясни, че върховен чиновник му е споделил, че не му е разрешено да излиза или да поддържа връзка с хора поради рецензиите към държавното управление и краля, изказани по време на срещи, на които принцът е присъствал. Смята се, че карцерът е резултат от визитата му при племенни водачи, от които е получил поддръжка.

Титлата на престолонаследник е отнета на Хамза от сегашния крал през през 2004 година Принцът е най-големият критик на кралското семейство, обвинявайки ги в корупция, непотизъм и властническо ръководство.

Вицепремиерът на Йордания Айман Сафади сподели, че принц Хамза бин Хюсеин се стреми да активизира " водачи на кланове против държавното управление ". Той добави, че най-малко 16 души, в това число някогашен консултант на крал Абдула и различен член на кралското семейство, са били задържани поради заговора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР