Алтерко АД увеличи с 49,8% приходите от продажби за деветте

...
Алтерко АД увеличи с 49,8% приходите от продажби за деветте
Коментари Харесай

Алтерко отчита силен ръст на приходите от продажби за деветте месеца на годината

Алтерко АД усили с 49,8% приходите от продажби за деветте месеца на 2022 година по отношение на същия интервал на предходната година. Това оповестиха от компанията, иноватор в IoT промишлеността (BSE: A4L / ISIN: ).

Консолидираните доходи на компанията от продажби на IoT устройства и обвързваните с тях услуги доближават 57,7 млн. лева.* (29,5 млн. евро), сочат предварителните данни.

Силното показване на Алтерко на фона на световната рецесия е доказателство за сполучливата тактика на компанията, движена от желанията на клиентите и експертните пазарни знания на екипа.

Най-силен растеж за интервала януари-септември 2022 година компанията записва на приходите от продажби на устройствата за интелигентен дом и офис с марката Shelly - с 51%, възлизащи на 54,5 млн. лева (27,8 млн. евро). Междувременно MyKi, другата водеща марка на компанията, която създава GPS устройства, също означи растеж от 32,5% до 3,2 млн. лева (1,6 млн. евро).

Задълбочените знания на IoT пазара и насочената към клиента тактика са основните фактори за триумфа на Алтерко. „ Във времена на световна рецесия единствено фирмите, които слагат потребностите на клиентите на фокус, могат да бъдат сполучливи “, означи Димитър Димитров, създател и кодиректор на Алтерко АД.

Ангажиментът да дава на клиентите налични енергоспестяващи решения играе съществена роля в пазарната политика на компанията през последните 9 месеца и ѝ оказа помощ да се утвърди измежду водещите иноватори в тази област. „ Поради всичко това и с помощта на отличния ни развой на обмисляне, записваме по-високи резултати от плануваните “, акцентира Димитров.

„ Близо 50% нарастване на приходите от продажби за деветте месеца на 2022 година е резултат, който е тласък за целия ни екип да продължи положителната работа. Решени сме и отсега нататък да се фокусираме върху енергийно ефикасни артикули и да бъдем от допустимо най-голяма изгода за клиентите по целия свят в тези предизвикателни времена “, посочи Волфганг Кирш, съизпълнителен шеф на Алтерко АД.

Отчетените доходи от продажби на Алтерко АД за първите три тримесечия на 2022 година са с 5,4% над бюджетните и прогнозните упования за този интервал. В съпоставяне със същия интервал на предходната година темпът на напредък на компанията се усилва в сходство с упованията на управлението за годишен ритъм на напредък от 43% за 2022 година и проектите за влизане в огромната IoT лига на най-силните компании за домашна автоматизация в Европа. Алтерко ще разгласява формалните си финансови резултати за третото тримесечие на 2022 година на консолидирана база не по-късно от 14 ноември 2022 година

* Промените демонстрират единствено годишния растеж на приходите от IoT бизнеса и не отразяват приходите от услуги с добавена стойност в Азия, откакто азиатският телеком бизнес беше продаден през септември 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР