Алтан беше осъден преди четири месеца на доживотен затвор по

...
Алтан беше осъден преди четири месеца на доживотен затвор по
Коментари Харесай

Турски съд освободи от затвора известен журналист

Алтан беше наказан преди четири месеца на пожизнен затвор по обвинявания, че е взел участие в опита за прелом в Турция през 2016 година Той е работел в турския вестник „ Заман “, който е обвързван с придвижването на мюсюлманския духовник Фетуллах Гюлен. Според турски публични лица, организацията на Гюлен е виновна за несполучливия опит за прелом.

Мехмет бе наказан дружно с други изтъкнати персони, в това число брат му Ахмет, който е публицист, и ветеранът измежду публицистите Назли Иликак.

Конституционният съд през януари постанови, че Мехмет Алтан би трябвало да бъде освободен въз основа на това, че неговите права са били нарушени, само че по-низшият углавен съд не взе поради това, предава БГНЕС.

Районният съд в Истанбул разпореди освобождението на Мехмет Алтан, като се базира на предходното " обвързващо " решение на конституционния съд.

Журналистът беше освободен по-късно денем, макар че присъдата му остава в действие. Съдът му наложи възбрана за пътешестване в чужбина, като също така той ще бъде длъжен да рапортува наличието си на управляващите един път седмично.

Истанбулският съд обаче реши да задържи брат му и сътрудника му публицист Иликак в пандиза и да отсрочи идната сесия на правосъдното съвещание за 21 септември.

Съдебното решение идва три дни откакто Ердоган завоюва президентските и парламентарни избори с нови укрепени пълномощия като държавен глава.
Преди изборите Ердоган бе заречен да вдигне изключителното състояние след встъпването си в служба, само че деятелите споделят, че чакат дейности, а не думи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР