Алпинисти ще обрушат ската при срутището на път II-16 Своге

...
Алпинисти ще обрушат ската при срутището на път II-16 Своге
Коментари Харесай

276 машини са обработвали републиканските пътища през нощта

Алпинисти ще обрушат ската при срутището на път II-16 Своге - Ребърково

276 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим, оповестиха от пътната организация. Съоръженията и настилките се обработват против замръзване и хлъзгавост.

Прогнозата на метеоролозите е по високите елементи в Западна България и Предбалкана да продължат преваляванията от сняг. В тази връзка Агенция “Пътна инфраструктура” моли водачите, на които им следва пътешестване във високопланинските региони, да потеглят с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри.

За повишение сигурността на придвижване, в случай че метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на избрани сектори за разчистване и култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Поради падналата късно нощес скална маса е затворен за придвижване секторът от път II-16 Своге - Ребърково, в региона на Елисейна. Обходният маршрут за трафика е по път I-1 Ботевград – София. Направен е оглед и алпинисти ще обрушат и обезопасят ската. Ще бъдат отстранени скалните парчета, които от преовлажняването от снеготопенето и дъждовете в последните дни има заплаха да се срутят. Геолози също ще огледат терена преди да се възвърне придвижването в правата в идващите часове.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР