Алпинистът от Непал Нирмал Пурджа ще посети България, за да

...
Алпинистът от Непал Нирмал Пурджа ще посети България, за да
Коментари Харесай

За пръв път у нас легендата Нирмал Пурджа ще изнесе лекция в България

Алпинистът от Непал Нирмал Пурджа ще посети България, с цел да изнесе лекция. Събитието ще се организира на 8 юни, а мястото е залата на волейболен клуб Левски в София - Garitage Park.

Неговото посещаване е по покана на Eurospeed.


„ Нимс е неповторим планинар и спортист и дава отговор изцяло на разбирането ни, че няма невъзможни неща и, че с цел да успееш, би трябвало да си вярваш и в никакъв случай да не спираш. Освен това той е мощно зает с природата, а ние сме си сложили за цел да сме първата транспортна компания в България, която да доближи интервенции с нулеви излъчвания. Много от сътрудниците ни дефинират това като „ Невъзможно “ и тъкмо това е повода да поканим Нимс в България - Невъзможното за него е просто един елементарен ден в планината, което е вдъхновяващо “, споделя Николай Рашков, действен шеф на Eurospeed. 

Пурджа е прочут с това, че приз 2019 година единствено за 190 дни съумя да покори безусловно всички върхове над 8000 метра надморска височина. По този метод той усъвършенства предходния връх, дело на кореецът Ким Чан-хо - седем години, 10 месеца и шест дни, приключено през 2013 година Тогава той усъвършенства достижението на поляка Йежи Кукучка (между 1979 и 1987 г.).



Трябва да се посочи, че когато покоряваше върховете Нирмал употребява спомагателен О2 и поддръжката на шерпите.

Непалецът усъвършенства и различен връх - единствено за 48 часа той съумя да се качи на Еверест, Лхотце и Макалу, а през 2021 година в компанията на 9 непалски алпинисти вършат първото в историята зимно нанагорнище на сложния връх К2.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР