Ало, кризисният щаб ли е, ние сме под карантина и

...
Ало, кризисният щаб ли е, ние сме под карантина и
Коментари Харесай

Наглост: Тираджията Миньо проси цигари и бира от Кризисния щаб, стана голям скандал

„ Ало, спешният щаб ли е, ние сме под карантина и не можем да излезем, донесете ни цигари и биричка! “ - това позвъняване възмути Общинския спешен щаб в Благоевград. Не е било подбив или смешка с горещия телефон, а напълно същинска „ поръчка “.

Подадена е от семейство с три деца, което е сложено под карантина, прецизира в. Труд. Илияна и Минчо са под карантина от пет дни, защото мъжът е камионджия и се е завърнал от Франция. Семейството с трите им деца, измежду които и бебе на една година, се оплаква, че няма пари в себе си, няма и близки в Благоевград, защото е от Бургаско. Те звънели два пъти до щаба, първо поискали храни от първа нужда. От щаба им доставили пакети ориз, леща, брашно и мляко.

Вторият път обаче прекалили, поискали цигари и биричка, освен това без да платят. Казали: „ Ние не сме се сложили под карантина непринудено, тъй че ще ни плащате и обслужвате “.

От Кризисния щаб разясниха претенциите на фамилията по този начин:

Оперативен спешен щаб към община Благоевград е основан в отбрана и изгода на жителите. Неговите функционалности са да обслужва и дава храни от първа нужда и лекарства на самотно живеещи, мъчно преносими и заболели възрастни хора, както и на хора под карантина, които не могат да се обслужат сами. От времето на основаването си до в този момент Оперативен спешен щаб е обслужил 36 сигнала на жители в потребност. Сред получените сигнали е поръчка за пакет „ Първа нужда – храна “ на една дама, чийто брачен партньор е под карантина, скоро се е завърнал от чужбина и която е майка на три деца, едно от които на 1 година. Дамата е съобщила, че са бедстващи, нямат пари и не могат да излизат от къщи. Оперативен спешен щаб се е отзовал на сигнала и е дал нужните артикули, с които фамилията да бъде подсигурено. Предоставените артикули до адреса на лицето са взети от техен непосредствен, който споделил, че фамилията има валута, само че няма къде да я обмени, а и не желали и за това са се възползвали от услугите на община Благоевград. Дамата, чието име ще запазя в загадка, през днешния ден възмутена е звъняла на горещия телефон на община Благоевград, на ОД на МВР- Благоевград, на локални и национални медии, разпространявайки подвеждаща информация. Тя е споделила, че е обслужена от спешния щаб, само че предоставената й храна, която не е заплатила, не й допаднала. Заявила, че желае доставка на цигари и бира за мъжа си, който бил раздразнителен от настоящето състояние. Моля жителите на Благоевград да не злоупотребяват със обстановката, пред която сме изправени и с която се борим! Днес е време, в което човек би трябвало да пренареди и осмисли целите си! Оперативен спешен щаб ще обслужи всеки един сигнал!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР