Ало, Космос! Говори България!. Български ученици и студенти задават въпросите

...
Ало, Космос! Говори България!. Български ученици и студенти задават въпросите
Коментари Харесай

Ало, Космос! Говори България! ВИДЕО

" Ало, Космос! Говори България! ". Български възпитаници и студенти задават въпросите си, а астронавтите от МКС дават отговор в директна видеовръзка, написа Nova.bg.

Видеовръзката се реализира от Атлантическия клуб в България, в партньорство с посолството на Съединени американски щати в София, и с над 30 организации, занимаващи се с просветителни начинания в региона на науката и технологиите, оповестиха уредниците.

Въпросите са свързани с галактическите отпадъци, работата на програмата Artemis, ресурсите в Космоса, които бихме могли да използваме тук на Земята. Децата питат и за въздействието на пътуванията до Космоса върху атмосферата на нашата планета.

„ Това събитие е показателно за дълбоката връзка сред нашите две страни. Ние сме въодушевени от всичко, реализирано от НАСА, и сме мощно признателни за опцията да участваме в чудото, наречено галактически пътувания. Това е събитие за човечеството. Стремежът да изследваш, да се разрастваш, да пристъпваш отвън границите. Това е образец за гения на човечеството – какво можем да реализираме, когато работим заедно”, съобщи посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа. Тя благодари на уредниците за събитието, както и на министър Денков за наличието.

Посланик Мустафа акцентира, че България и Съединени американски щати си сътрудничат сполучливо във всички така наречен STEM области.

" Това е първо такова събитие за мен. Надявам се за всички да бъде вълнуващо. Надявам се, че всички ще постигнете огромни висоти и неща, за които единствено сме си представяли ", приключи тя и пожела на децата постоянно да се стремят към звездите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР