Ало-измамници поискаха дарение от Троянския манастир, опитвайки се да излъжат

...
Ало-измамници поискаха дарение от Троянския манастир, опитвайки се да излъжат
Коментари Харесай

Телефонните измамници стават все по-нагли! Поискаха дарение от Троянския манастир

Ало-измамници желаеха подаяние от Троянския манастир, пробвайки се да излъжат игумена на светата обител свещеник Сионий. Това удостовери самият той пред " Монитор “.

Мошеникът се показал за зам.-кмет на бщина Ловеч с името Ангел. Игуменът обаче не се хванал на измамата и незабавно алармирал в полицията и на кмета на Ловеч Корнелия Маринова.

Ало-измамникът се обадил непосредствено на мобилния телефон на игумена и обяснил, че събира пари и дарения за благородна идея и упорито упорствал в акцията да се включи с пари и Троянската света обител. Игуменът на манастира Велички свещеник Сионий, който добре познава хората от общинската администрация на Ловеч, незабавно схванал, че отсреща има ало-измамник. 

От общината в Ловеч разясниха, че заместник-кмет с името Ангел няма и че в кметството няма процедура за събиране на пари по телефона за каквото и да е. От там прецизираха, че в случай че има сходни начинания, те се огласяват обществено.

" Това не е първият случай, при който измамници се пробват да събират пари за измислени благотворителни дела “, разяснява свещеник Сионий. Той напомни, че преди две години мъж, облечен в расо, обикаляше страната, представяйки се за духовник от Троянския манастир. Измамникът, който даже не бил духовник, събирал пари сякаш за живеещата в Зелениковския манастир, високо в Троянския Балкан, баба Дана, която живее сама там, отдадена на Бог към този момент 34 години. Измамникът обаче беше изобличен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР