- Ало?- Горещият телефон за футболни съдии ли е?- Точно

...
- Ало?- Горещият телефон за футболни съдии ли е?- Точно
Коментари Харесай

Клуб на анонимните съдии

- Ало?
- Горещият телефон за футболни съдии ли е?
- Точно по този начин. Споделете!
- Искам да подам сигнал.
- Слушам ви. От някой клуб ви заплашват ли?
- Не, сега не.
- Имате информация за уречен резултат ли?
- О, свирил съм доста нагласени мачове, само че и това не е.
- За какво става дума тогава?
- Малко е неловко...
- Няма значение, за това сме тук.
- Един предприемач ми поръча да подпра неговия тим.
- И желаете да подадете сигнал против него?
- Абсолютно. Още не ми е платил, мръсникът...

Разбира се, този телефонен диалог е художествена небивалица. Но можете да се обзаложите - в случай че Министерство на вътрешните работи фактически отвори гореща линия за недоволства от футболни съдии, разговорите ще бъдат надалеч по-абсурдни. Представете си единствено по какъв начин разпален по залозите диспечер пробва да изкопчи точния резултат от утрешния мач...

През последните седмици тези клети души - футболните рефери - леко ненадейно се трансфораха в топ приоритет на властта. Лично министър председателят се захвана с тяхната сигурност и комфорт на работното място, като превантивно събра няколко притежатели и ги помоли повече да не вършат по този начин. Допълнителна тежест придадоха основният прокурор и неговият заместител.
Футболните босове приказваха с Борисов не за ТВ правата, а за феърплея (ВИДЕО) Домусчиев, Ганчев и Божков бяха на среща с министър-председателя
Предстои нова среща - сред вътрешния министър и съдийската комисия. Според предварителната информация задачата е " да се подсигурява успокоение и сигурност на реферите, като не е изключено при напън от клубове да бъдат употребявани СРС-та, а по-късно виновниците да бъдат наказвани безкомпромисно. "

Специални разследващи средства - звучи потресаващо в подтекста на футболната игра. Но това е просто естествена последователност. Все отново предишният сезон у нас завърши със серия инспекции посредством детектор на лъжата.

Какво ли следва до края на шампионата? Вероятно съставяне на Държавна организация за протекция на реферите. Или самите те да се обединят в организация за взаимопомощ - да вземем за пример Клуб на анонимните съдии. Очакваме и справочник по какъв начин да постъпваме, в случай че видим съдия в риск...
Шефът на съдиите бил " поръчан " на силова бригада Предупредиха Петър Петров да не се движи самичък и по мрачно
Ако се чудите дали си коства целият този стрес, преценете сами - хонорарът за мач от елитната група е 1200 лв.. А тези, които слагат на карта живота и здравето си по селските терени в аматьорските групи, получават по 130 лв..

Това несъмнено не е специалност, която практикуваш единствено за пари - тя е същинско предопределение. Затова опитите на страната да отбрани правата на реферите са почтени за хвалба.

Остава да висят обаче няколко въпроса - какво въобще задържа тези хора в сходен пъкъл на закани и престъпни похвати? Може би въпросните 1200 лв.? И за какво най-малко един от тях не проговори до момента? Сигурно търпеливо е изчаквал разкриването на тънка алена телефонна линия?

В криминалистиката сред причинител и жертва съществува ясна разграничителна линия. В българския футбол обаче няма нищо несъмнено.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР