Алмати. В най-големия казахстански град Алмати в четвъртък отново са

...
Алмати. В най-големия казахстански град Алмати в четвъртък отново са
Коментари Харесай

ТАСС: Силите за сигурност започнаха обстрел на бунтовниците в Алмати

Алмати. В най-големия казахстански град Алмати в четвъртък още веднъж са се възобновили престрелките сред силите за сигурност и протестиращите, които провеждат вълнения и завладяват здания от няколко дни, предава кореспондентът на ТАСС от мястото на събитието.

Военните в Алмати са поискали по високоговорителите от участниците в безредиците да изоставен Площада на републиката и са предизвестили, че ще стартират пукотевица. „ Всички напуснете площада, откиваме огън “, е прозвучало от високоговорителите.

Очевидци оповестяват, че военните стрелят по подбудителите на безредиците и коли. „ Огънят не стихва на площада от 15 минути, стрелят по хора, пристигнали на площада с оръжие, стрелят по коли. Определено има ранени. За убитите не е ясно, няма по какъв начин да стигнем до там “, съобщи един от очевидците.

Събеседниците на организацията потвърдиха, че военните незабавно са обкръжили площада и са почнали специфична интервенция, без да напущат колите си. Те желаеха да изоставен площада и предизвестиха за разкриване на огън.

Според очевидци мощни детонации се чуват откъм площада на Републиката. „ Тези, които бягат от страната на площада, споделят, че [силите за сигурност] са стреляли по подбудителите на безредиците и са видели по какъв начин някои несъмнено падат “, сподели един от събеседниците на ТАСС.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР