Алжирското министерство на енергетиката и мините и Германската компания за

...
Алжирското министерство на енергетиката и мините и Германската компания за
Коментари Харесай

Алжир и Германия подписаха споразумение за сътрудничество в областта на възобновяемата енергия

Алжирското министерство на енергетиката и мините и Германската компания за интернационално съдействие (GIZ) съглашение за реализиране на техническо съдействие в границите на взаимния план " Taqat " (от арабската дума за мощ, мощ) за развиване на съдействието в региона на възобновимата сила и зеления водород, съобщи алжирската информационна  организация АПС.

Подписването на съглашението се състоя в границите на петото издание на Алжирско-германски ден на енергетиката, извършен в Алжир, в наличието на министъра на енергетиката и мините Мохамед Аркаб и на държавния секретар на немския парламент, федералния министър по икономическите въпроси и дейностите в региона на климата Щефан Венцел, както и на посланика на Германия в Алжир Елизабет Волберс.

Споразумението, обвързвано с този план, чийто бюджет е 12 млн. щатски $, беше подписано от алжирска страна от генералния шеф по енергетиката в Министерството на енергетиката и мините Тахар Джумби, а от немска страна - от резидентния шеф на GIZ.

В изявлението си по този мотив генералният шеф на енергетиката удостовери, че това съглашение има за цел " да задълбочи алжирско-германското съдействие в региона на възобновимата сила и зеления водород в Алжир ", като в същото време акцентира, че това съглашение демонстрира " отличното алжирско-германско съдействие и взаимното предпочитание да се реализира прогрес в осъществяването на взаимни планове, преференциални и за двете страни ".

Според Джумби това съглашение се отнася до осъществяването на плана " Taqat ", като назова този план значим и новаторски, който ще ускори двустранното съдействие сред двете страни, като добави, че този план, който ще бъде изпълнен с поддръжката на Германия, " ще предложи поддръжка за реализиране на нашите цели в тази област ".

" Това съглашение е нова опция за продан и шерване на опит по въпроси от общ интерес, а осъществяването му ще способства за реализирането на нашата стратегия за развиване на възобновимата сила, енергийната успеваемост и зеления водород ", акцентира той.

От своя страна посланикът на Германия в Алжир Елизабет Волберс съобщи, че това съглашение е " доста съответен план за партньорство сред двете страни и има за цел да продължи да развива съдействието в региона на възобновимата сила и да внедрява основни технологии в региона на зеления водород ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР