Алисе Муртезова: За мен е привилегия, че мога да нахраня

...
Алисе Муртезова: За мен е привилегия, че мога да нахраня
Коментари Харесай

По 15 човека на ден посещават кризисната трапезария на БЧК в Русе

Алисе Муртезова: За мен е привилегия, че мога да нахраня гладни хора​

По 15 индивида дневно посещават Кризисната столова от откриването ѝ в понеделник, оповестиха от БЧК. Сред бездомните, потърсили храна, с изключение на старите познати на домакините, се срещат и нови лица, с които занапред членовете на БЧК ще беседват да схванат с какво могат да им оказват помощ.

Още в първия ден на трапезарията стана ясно, че донор е обезпечил средства, с които да се закупи и подготви топлата храна за бедстващите до края на зимния сезон. Това е административният шеф на лечебни заведения „ Медика “ и ръководител на Общинския съвет на БЧК в РусеАлисе Муртезова. „ За мен е привилегия, че мога да нахраня гладни хора. Аз би трябвало да благодаря! А не те на мен “, съобщи за Муртезова.

Дарението ѝ ще даде опция на скитащите да получат чувството за домакински уют, а БЧК по този метод ще насочи всички свои средства за закупуване на консервирани артикули.

От БЧК молят положителните хора да не престават да се включват с помощи, с цел да може да се разшири обсега на грижата – следва и други уязвими групи да употребяват прехраната, обезпечена от БЧК. Освен това червенокръстците имат желание да купят и общоукрепващи лекарства за бездомните, тъй че да подсилят организма им през студените месеци.

Обмислят се разновидности и за слагане на манту посредством медици от Белодробната болница. Хората с милостиви сърца могат да поддържат и организирането на два празника през декември – Коледа и Нова година.

Кризисната столова, която се намира на улица „ Гурко “, работи всеки ден от 12:00 до 13:00 часа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР