Алисън Филикс, една от най-успешните лекоатлетки за всички времена, беше

...
Алисън Филикс, една от най-успешните лекоатлетки за всички времена, беше
Коментари Харесай

Алисън Филикс със специална награда на Нощта на легендите

Алисън Филикс, една от най-успешните лекоатлетки за всички времена, беше отличена за достиженията в кариерата си с премията за завещание за 2022 година в " Нощта на легендите ". Наградата отбелязва състезател, чиито изключителни достижения в кариерата, както на пистата, по този начин и отвън нея, оставят трайно, извънредно въздействие върху спорта.

Филикс приключи именитата си интернационална кариера с два медала на Световното състезание в Юджийн, добавяйки злато в женската щафета 4x400 м, с цел да докара златните си медали от планетарни шампионати до 14, най-вече от всички спортисти. Тя също завоюва бронз в смесената щафета 4x400 м и приключи с общо 20 медала в 10 участия на международни шампионати.

Миналата година на Олимпийските игри в Токио Филикс изпревари Карл Люис като най-титулуваната американска олимпийка в леката атлетика, защото завоюва 11-ия си олимпийски орден в кариерата със злато в щафетата 4x400 метра. Участвалата на пет олимпиади Филикс сега държи два международни върха – 40.82 в щафетата 4x100 метра, подложен на Олимпийските игри през 2012 година, и 3:09.34 минути в смесената щафета 4x400 метра, подложен през 2019 година на Световното състезание в Доха.

Като бранител на работещите майки, в това число спортисти, белегът на Филикс върху спорта се усеща и отвън пистата. Тя и нейният брат Уес сътвориха Saysh, марка за обувки и облекло, предопределена да наруши и подкопае неравенството, като показва и поддържа дамите. Усилията на Филикс, както на пистата, по този начин и отвън нея, сътвориха трайно завещание, което ще продължи да въодушевява генерации девойки и дами по света в спорта и отвън него.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР