алина Александрова е големият победител в петото издание на ученическия

...
алина Александрова е големият победител в петото издание на ученическия
Коментари Харесай

Калина Александрова е големият победител в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

алина Александрова е огромният победител в петото издание на ученическия конкурс-обучение „ Работилница за кореспонденти 2020 - Книга на спомените “, проведен от районния новинарски портал EspressoNews.bg

Талантливата възпитаничка на Частна немска гимназия „ Ерих Кестнер “, гр. София, се отличи в конкуренцията на над 100 деца от цялата страна, които се включиха в тазгодишното издание на състезанието.

Името на победителката бе оповестено от евродепутата Ева Майдел, патрон на състезанието, по време на онлайн гала, която се организира на 11 септември.

Освен купата „ Репортер на EspressoNews”, Калина Александрова получи и пътешестване до Брюксел, по покана на Ева Mайдел, с цел да се запознае с работата на Eвропейския парламент и институции. Тя бе наградена и с присъединяване в идващото издание на класовете по писмена връзка „ Разбери ме “. Калина Александрова завоюва още стаж и покана да се включи в ученическия план на Евелина Павлова. На второ място се класира възпитаничката на благоевградската езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов “ - Снежана Дончева, трета стана Мариета Йорданова, ученичка в ПМПГ „ Св. Климент Охридски “, гр. Монтана.

Голяма изненада очакваше една от най-силните и непрекъснати участнички в състезанието, Мариана Георгиева от Своге, която също бе поканена от Ева Майдел на посещаване в Брюксел.

23-ма бяха финалистите в петото издание на състезанието, който през тази година се трансформира в народен, като в него се включиха възпитаници от учебни заведения от обитаеми места от съвсем цялата страна.

„ За мен работилницата продължава да е най-емоционалния и изчерпателен план, който реализираме. Всяка последваща година виждам и се любувам на това, което пишете, само че към този момент все по-смело и потвърдено мога да кажа, че нашата взаимна среща и платформата за образование и връзка, която сътворяваме с този конкурс трансформира ориси, чертае направления и аз не преставам да имам вяра, че във ваше лице, не толкоз надалеч, България ще има своето по-добро бъдеще и то освен в журналистическата специалност. “, сподели Десислава Василева, ръководещ шеф на Еспресо Медия.

Всички отличени възпитаници може да видите на EspressoNews.bg.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР