Алианс за технологична индустрия /АТИ/, чиито членове са трите мобилни

...
Алианс за технологична индустрия /АТИ/, чиито членове са трите мобилни
Коментари Харесай

КЗП и алианс за технологична индустрия подписаха споразумение за индексациите в договорите с потребителите

Алианс за софтуерна промишленост /АТИ/, чиито членове са трите мобилни оператора, подписаха съглашение с Комисията за отбрана на потребителите /КЗП/ по отношение на клаузите за индексация в договорите им за месечните потребителски такси.

Това стана с подписването на браншово съглашение сред КЗП и Алианса за софтуерната промишленост /АТИ/, след поисканите от АТИ договаряния сред страните през последните седмици.

С подписването на документа КЗП цели отбрана потребителските права и ползи, като операторите се съгласяват да изпълнят няколко уговорката:

На първо място ще бъде предоставено правото на потребителите да приключват, без наказателна клауза, договорите си с операторите при индексация на цените и таксите от януари 2025г. В тези случаи те няма да дължат никакви неустойки, стига да са упражнили правото си до един месец от оповестяването на индексацията.

Второ планува се взаимност в клаузата за индексация. При дефлация цените на месечните абонаментни такси ще се понижават. Определят се прагове, в границите на до плюс/минус 2%, при които няма да се прави индексация, както при инфлация, по този начин и при дефлация;

Последният ангажимент, стихотворец от операторите, е избрани цени на абонаментни проекти, както и цени на услуги, да могат изцяло да бъдат изключвани от обсега на индексацията, като операторите ще са задължени да ги афишират на интернет страниците си.

На фотографията от ляво на дясно:
Константин Арабаджиев - член на КЗП
Стоил Алипиев - ръководител на КЗП
Андреана Атанасова - ръководител на УС на АТИ
Ангел Джалев - член на КЗП

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР