Алфред Шрьодер бе уволнен от треньорския пост в Аякс едва

...
Алфред Шрьодер бе уволнен от треньорския пост в Аякс едва
Коментари Харесай

Аякс уволни треньора си след само седем месеца начело

Алфред Шрьодер бе уволнен от треньорския пост в Аякс едвам седем месеца, откакто наследи на поста отишлия в Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг. Новината бе оповестена след изненадващото тъждество на амстердамци с борещия се за оцеляването си в Ередивизи отбор на Волендам, което остави нидерландският гранд на пето място в класирането, на седем точки от лидера Фейенорд.

Изпълнителният шеф на Аякс Едвин ван дер Сар подчертава върху „ рискования футбол “ и „ непотребната загуба на точки “ като главните аргументи за решението, наред с това, че управлението не е имало религия, че Шрьодер „ може да промени обстановката “.

„ Разочароващите резултати и неналичието на развиване в тима са главните аргументи за решението. Ръководството на клуба към този момент не е решително по отношение на тяхното съглашение. Договорът на асистент треньора Матиас Калтенбах също ще бъде преустановен с неотложен резултат “, се споделя в клубно известие.

Бившият ментор на Твенте, Хофенхайм и Брюж Шрьодер имаше големи обувки за запълване, откакто размени на поста Тен Хаг, който завоюва три шампионски трофеи на страната и два пъти Купата на Нидерландия, като стигна и полуфиналите в Шампионска лига през сезон 2018/2019.

Задачата му не бе улеснена след напускането на основни играчи като Лисандро Мартинес и Антони по посока „ Олд Трафорд “, до момента в който Себастиан Алер, Райън Гравенберх, Николас Таляфико и Дейли Блинд също си потеглиха от амстердамци.

Аякс е без победа в седем следващи мача за състезание, правейки шест поредни равенства, до момента в който в същото време бе изхвърлен от Шампионската лига, финиширайки трети в групата си, зад Наполи и Ливърпул, само че пред Рейнджърс, с цел да остане в борбата в Лига Европа.

Нидерландският гранд гостува на Екселсиор в неделя, като им предстоят два мача с немския Унион Берлин в ЛЕ идния месец.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР