Алергията към храна е резултат от грешка на имунната система.

...
Алергията към храна е резултат от грешка на имунната система.
Коментари Харесай

Алергия към лук

Алергията към храна е резултат от неточност на имунната система. При алергичната реакция към храна имунната система реагира на храната, като на рискови субстанции за организма.

Всички заем какъв брой потребен е лукът. Но той може да провокира алергична реакция. Тази алергична реакция към лука е доста рядка. Много експерти считат лука за хипоалергенен артикул. Затова той не се счита за алерген.

Алергия се получава най-често от праз, шалот и зелени листа и по-рядко от луковица лук. Това демонстрират статистиките.

Алергичната реакция от лука протича както при всяка друга хранителна алергия.

Симптомите при алергия към лук са - отичане, гадене, диария, повръщане, зачервена кожа, сърбеж в очите, стомашни конвулсии, течащ нос, дрезгава кашлица, постоянно кихане, отичане на езика и устните, конвулсии на дихателните пътища, обрив.

При по тежки случаи на алергия към лука се следи астматичен синдром, анафилактичен потрес и развиване на ангиоедем. Тежката алергична реакция заплашва живота на индивида. При тези затруднения би трябвало неотложно да потърсите здравна помощ. За наслада затрудненията от алергичната реакция към лука са доста редки.

Обривът при алергия към лука в множеството случаи е в региона на корема.

 алергия към лук

Изброените дотук признаци се получават за няколко минути откакто е употребяван лука или до два часа.

Ако имате алергия към лука или имате подозрения за това, най-добре избягвайте да го консумирате.

Много би трябвало да се внимава при бебетата и дребните деца. Когато се вкарва дадена храна, тя се дава в доста дребни количества и последователно се усилва. Това се прави, тъй като към момента родителите не знаят дали и към какво има алергия тяхното дете.

Алергичната реакция към лука при бебета може да е провокирана от недоразвита храносмилателна система.

За питателните алергии от голяма важност е и наследственият фактор. Това значи, че в случай че един от родителите на детето страда от алергия, то шансът и то да развие алергия е 50%. Ако и двамата родители страдат от алергии, то шансът детето да развие алергии става 90%.

Ако не сте алергични към лук, бихме ви предложили да опитате някои от нашите предписания с лук като лучена чорба, лучник, пълнен лук и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР