Алексис Санчес би бил оптималното доказателство, ако въобще е нужно

...
Алексис Санчес би бил оптималното доказателство, ако въобще е нужно
Коментари Харесай

Без гол от март и на 500 000 седмична заплата: какво му става на Алексис

Алексис Санчес би бил оптималното доказателство, в случай че изобщо е нужно да се дават доказателства, че е най-добре да не се обръща внимание на показаното по време на предсезонната подготовка.

Той беше ярката искра в другояче бедственото турне на Манчестър Юнайтед в Съединени американски щати през това лято, като се реваншира за късната си поява на лагера поради проблеми с изваждането на виза с гневно движение при включването си в тренировките и с обещаващи моменти в контролните срещи на „ алените дяволи”.

На чилиеца му бе простено за разочароващото му показване на терена в първите му няколко месеца в клуба – аргументите за това варираха от промяната на тимове в средата на сезона до упованията безспорните му качества да изригнат неизбежно в даден миг. Ето за какво турнето зад Океана беше позитив за него и всички на „ Олд Трафърд” чакаха с неспокойствие да видят същинското му лице в неговия първи цялостен сезон с аления екип.



Специално мениджърът на тима Жозе Моуриньо се върна в британския Северозапад изцяло уверен, че нападателят, който печели по 500 000 паунда седмично, ще стартира да оправдава прехвърлянето и заплатата си напълно скоро. Все отново два гола в 12 мача като титуляр не бяха напълно ослепителен старт и даже и не загатваха за несъмнените му качества.

Случилото се след това обаче би трябвало да унищожава от паники Моуриньо. Санчес, толкоз изпълнен с живот и възторг единствено преди няколко седмици, през днешния ден очевидно гасне.

Той не е приключил и един мач от 10 август, а от последния му гол в Премиър Лийг насам – в края на март – централният бранител Крис Смолинг се разписа към този момент цели три пъти. Това, че чилиецът беше изваден от игра към половин час преди края на семейството с Уулвърхамптън при резултат 1:1, приказва по-красноречиво за неговата бедствена форма в сравнение с за благосъстоянието на разновидности от пейката за Моуриньо.



Не че това решение на мениджъра беше изключително изненадващо де, откакто Санчес загуби топката в 16 случая и насочи единствено един удар към вратата на противника – дилетант в Премиър Лийг. И освен това след този удар – от фаул в рискова обстановка, топката се озова в трибуните.

Всичко гореспоменато не трябва да шокира тези, които наблюдават Юнайтед от близко, откакто измежду почитателите има дюдюкания по тематиката от много време насам. И проблемите на Санчес несъмнено не се дължат на изтощеност: той не взе участие на международното състезание в Русия това лято, не игра за националния тим на Чили този месец и получи отмора в срещата от Шампионската лига против Йънг Бойс в Швейцария.

Инициативността на 29-годишния футболист като че ли го е напуснала – той има по-малко удари приблизително на мач (2,43) спрямо цялото си изкарано време до момента в Англия. Средната стойност от 1,08 точни удари на мач пък си е почтено казано смехотворна за състезател, получил толкоз доста самообладание, отстъпки и независимост от своя управител, постоянно за сметка на млади и гладни за изява гении като Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал.



Опитаните (3,24) и сполучливи (1,35) дрибли през този сезон съставляват фрапантен спад спрямо индикаторите му от предходните години и са по-малко от половината от записаните в първия му сезон в Премиър Лийг с екипа на Арсенал – 2014/15. Подобна е наклонността и при броя отигравания на топката приблизително на мач.

Въпреки това неотдавна Пол Погба, който самичък има възходящ брой проблеми в последно време в клуба (повечето си имат име – Жозе Моуриньо) скочи в отбрана на своя съотборник, като сподели, че Алексис не играе зле, че се труди крепко, тренира чудесно, пробва се да оказва помощ на тима и му би трябвало време за пригаждане, откакто е играл друг футбол в друг тим дълго време. Изрази също по този начин увереност, че чилиецът „ ще свикне” с Юнайтед. Колко дълго време обаче би трябвало да лишава на състезател, вземащ по 20 млн. паунда годишно, с цел да „ свикне” със своя нов тим, освен това нагоден особено за характерностите му?

Сигурно е едно: Юнайтед и Моуриньо са задължени да продължат да се уповават на Санчес. Той може и да записал единствено една асистенция до момента през сезона, но въпреки всичко я има и вярата внезапно да изригне. На „ Олд Трафърд” се случва по традиция нещо извънредно спрямо други клубове: играчи в обърканост стартират да преоткриват себе си и своята форма точно когато попаднат под светлината на прожекторите при скупчването на критиците връз тях. Затова и не трябва по никакъв начин да се учудвате, в случай че чилиецът реагира с хеттрик във вратата на Уест Хам в събота.



По-генералният проблем тук за Юнайтед е резултатът на доминото във връзка с бъдещите прехвърляния след големите разходи по този на Санчес, платените му пари на ръка при подписването и заплатата му. Направените отстъпки по отношение на играча, единствено и единствено да бъде доведен, изстреляха клуба в нова стратосфера, а евентуално на „ Олд Трафърд” можеха да минат и без тази демонстрация на опортюнизъм.

Макар че се знае, че Гарет Бейл би коствал даже по-скъпо и че Реал Мадрид към момента стои над Юнайтед във връзка с хвърляните към най-големите имена на трансферния пазар пари, идващите цели на британския исполин евентуално сега потъркват предостатъчно ръце при мисълта за претлъстия чакащ ги чек.

В Манчестър Сити ще да са следили изкъсо първите осем месеца на Санчес на „ Олд Трафърд” и ще да благославят шанса си, който ги избави от този воденичен камък на шията. Цялата шумотевица, провокирана от Юнайтед след договорката с Арсенал за чилиеца, в сегашния миг наподобява като леко пресолена гозба. И там би трябвало да се надяват тези тъжно звучащи акомпанименти да не са от откриващата соната на края на кариерата на Санчес.
Джак Гоън, „ Дейли Мейл” Премиър лийг 6 кръг, събота 22 септември  Манчестър Юнайтед 1:1краен резулат  Уулвърхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР