Алексей Попирин достигна до втората си АТР титла. Във финала

...
Алексей Попирин достигна до втората си АТР титла. Във финала
Коментари Харесай

Попирин обърна Вавринка и е шампион в Умаг


Алексей Попирин доближи до втората си АТР купа. Във финала на шампионата в Умаг австралиецът съумя да обърне Стан Вавринка след 6-7(5), 6-3, 6-4 за малко над 2 часа и половина на корта.

Двубоят на корт „ Горан Иванишевич “ бе доста равносилен, само че в края Попирин съумя да наложи волята си в интервал, в който физически изглеждаше на ръба. Той несъмнено страдаше от горещината и влажността в Хърватия, а в четвъртия гейм на третия се стартира да усеща крампи в десния крайник. Това го принуди да смени тактиката и да заиграе нападателно във всеки един удар – нещо, което се оказа сполучливо за крайния излаз на срещата,

Трофеят е първият му след дебютния в Сингапур през 2021-а и ще му подсигурява нов връх в ранглистата. За Вавринка остана утешението, че игра първия си край от 2019-а насам.

„ През целия шампионат водех борби, които не знам по какъв начин завоювах. Това надминава всичко. Бедрото ми беше отпътувало при 2-1. Усетих крампи, усетих напрежение. Мисля, че е раздължен, само че съумях да стисна зъби. Не знам по какъв начин завоювах, не знам “, сподели прочувственият първенец. Той даже описа, че е бил посъветван от физиотерапевта да се откаже. „ Казах му, че няма смисъл да се отдръпва в този момент, тъй като съм на край. Ако изгубя, изгубвам. Ако се отдръпва, изгубвам по този начин или другояче. Така че имам по-добър късмет да печеля, в случай че остана. Това и взех решение да направя. “

„ Невероятна чест е да играя на край с човек като Стан. Израснах, гледайки него, Роджър, Рафа и Новак. Да играя с него и да го победя на край е необикновено възприятие, не мога да го опиша “, сподели още Попирин. Много прочувствен бе и Вавринка, който даже се разплака по време на речта си.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР