Алексей Петров е бил убит в София днес. Това се

...
Алексей Петров е бил убит в София днес. Това се
Коментари Харесай

Кой е застреляният Алексей Петров и неуспешните досега атентати срещу него

Алексей Петров е бил погубен в София през днешния ден. Това се е случило в кв. " Драгалевци ". Жена е открита до него в тежко положение, тя е откарана в " Пирогов ". На място стартират огледи.

КОЙ Е АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

Той е роден на 23 април 1962 година в Бабинци, Тетевенско. Завършва милиционерското приблизително учебно заведение в Пазарджик през 1981 година Работи 8 години в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 90-те години.

Убийството на някогашната барета и някогашен консултант в ДАНС Алексей Петров от през днешния ден е третият опит за убийството му.

Първият път, когато той стана известен на медиите и необятната аудитория, е след атентата от 15 август 2002 година. Тогава, на излизане от плувния комплекс „ Спартак “ в София, по него беше стреляно с автомат „ Калашников “. Петров беше ранен в гърдите и крайници. Тогава основен секретар на Министерство на вътрешните работи е Бойко Борисов.

След този случай стана ясно, че това в действителност е втори атентат . През 1999 година имало различен опит за убийството му. За него обаче се знае, че по-скоро е бил случайност и Петров не е бил цел.

По-малко от година след този случай Алексей Петров стана цел на Министерство на вътрешните работи в мегаоперацията „ Октопод “. Той беше арестуван като началник на незаконна група за рекет, изнудване, проституция, опиати и пране на пари. Години по-късно обвиняванията се срутиха и от цялото мегадело през днешния ден Петров е обвиняем единтвено по обвинявания за опасност за ликвидиране. Процесът още върви в Софийския градски съд (СГС). При медийните изяви на Петров около делото, той няколко пъти съобщи, че министър председателят е бил измамен от вътрешния си министър – тогава Цветан Цветанов.

Името на Петров се завъртя и около братя Галеви. В началото на 2008 година някогашният началник на БОП и сегашен шеф на Агенция „ Митници “ разкри пред вътрешната комисия в Народното събрание за извършена среща на тогавашния вътрешен министър Румен Петков с братя Галеви. За срещата, която се състояла на басейна „ Спартак “, посредничил Алексей Петров в качеството му на чиновник под прикритие на Министерство на вътрешните работи. Случаят докара до оставката на Румен Петков, само че до през днешния ден не е ясна повода вътрешен министър да се среща с „ оперативно забавни лица “.

В интервала, в който Петров работеше в ДАНС, избухна абсурда с така наречен дело „ Галерия “. В създаването бяха подслушвани депутати и жерналисти. Предложението за образуването ѝ е направено от Владимир Писанчев, който по-късно стана началник на ДАНС. Една от повода за формиране на създаването е теч на информация и „ мощни нападки против служителя на ДАНС Алексей Петров ".

През 2009 година Алексей Петров е разгласен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дълготраен конфиденциален помощник на контраразузнаването, след това и на ДАНС.

На 10 февруари 2010 година е арестуван и упрекнат за водач на незаконната група „ Октопод “, занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домакински арест, а обвиняванията са понижени до рекет и изнудване против 2 лица от 1998 и 2000 година

През 2015 година против някогашния консултант в ДАНС Алексей Петров е изработен нов опит за атентат.

В деня на атентата - 29 октомври 2015 година, малко преди 8,30 ч, Алексей Петров излиза от вкъщи си на ул. “Арарат ” в столичния кв. “Кръстова вада ”. В подземния гараж го чака водачът му - Стефан Борисов. По табиет Алексей сяда на задната дясна седалка в бронирания си “Мерцедес S 500 Гард ”.

Шофьорът потегля и свива по ул. “Проф. Милчо Лаков ”. Когато стига до кръстовището един след различен през 2 секунди се чуват два пъклен гърмежа. Колата е навлязла в завой, когато Алексей и водачът му усещат два мощни удара в предницата на колата. Панорамното стъкло се пука, пръсва се стъклото на предната дясна врата.

Отломка от постройка удря задния ляв калник на мерцедеса. Защитните системи на колата се включват и тя е обхваната от димна завеса. Шофьорът на Алексей Петров прави противоположен завой и се връща към гаража.

Източници: Дарик, БГНЕС, БЛИЦ, Оффнюз
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР