Алексей Навални остава в ареста за 30 дни. На 29

...
Алексей Навални остава в ареста за 30 дни. На 29
Коментари Харесай

Алексей Навални остава в ареста за 30 дни

Алексей Навални остава в арест а за 30 дни. На 29 януари ще има ново постоянно съвещание против съветския опозиционер.

" Задържаха го на летището, закараха го в незнайно полицейско ръководство, не пуснаха юристите му и в този момент го осъдиха.  Това даже не е подигравка на правораздаване ", коментира пресаташето на Навални Кира Ярмиш.

Първоначално имаше закъснение на началото на правосъдния развой и в зала бяха позволени единствено проруски медии, макар апелите на Навални чуването да бъде намерено за всички публицисти. 

Подсъдимият е имал единствено една минута да се види със своя юрист.  Заседанието на съда се организира в полицията, тъй като не му бил изработен тест, който да потвърждава, че няма ковид, заяви съветският телеканал " Дождь ", представен от в. " Сега ". 

По-рано съветският опозиционен водач Алексей Навални съобщи, че отношението към него е " насмешка с правораздаването ",  когато е изправен пред небрежно проведен съд, ден след трагичния му арест на летището, съобщи Агенция Франс Прес.

Припомняме, че полицията в Москва задържа най-популярния критик на режима на президента Владимир Путин Алексей Навални   на " Граничен надзор " на летище " Шереметиево ", малко откакто опозиционерът се завърна в Русия. Той е наказан условно и е в листата за търсене от 29 декември 2020 г.  " за голям брой нарушавания на изпитателния период “. Мярката му за неотклонение  ще бъде избрана от съда в съдебна зала, основана в полицейско ръководство в Химки, което се намира в покрайнините на съветската столица. 

Зрелищният арест провокира остра социална реакция, а доста водачи на разнообразни страни приканиха за неговото освобождение. 

Съединени американски щати, Европейски Съюз, Канада, дипломати и правозащитници неотложно приканиха за освобождението му , а някои страни в Европейски Съюз настояха за нови наказания против Москва. Правозащитни групи като „ Амнести интернешънъл “ обявиха, че съветските управляващи водят „ безмилостна акция “, с цел да заглушат дисидентите, заяви БГНЕС.

Във видеоклип, оповестен от неговия екипа преди съвещанието,  Навални показва, че недоумява по какъв начин е възможно да се организира правосъдно съвещание в полицейско ръководство и за какво никой не е бил известен до последния миг.



" Не разбирам какво става тук. Заседание на съд в полицейско ръководство, като че ли в бункер. Това е висша степен на безвластие ",  каза той.

" Виждал съм доста насмешки с правораздаването, само че старецът в бункера (бел. ред.- Путин) се опасява толкоз доста, че те очевидно са раздрали и изхвърлили съветския углавен кодекс.  Това е извънредно безвластие ", изтъкна съветският опозиционер, представен от БГНЕС. 

 

Около 100 души, най-вече публицисти, се се събрали пред полицейското ръководство, а няколко полицейски микробуса чакат наоколо с работещи мотори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР