Алексей Навални, най-известният руски опозиционен политик, изпитва силни болки в

...
Алексей Навални, най-известният руски опозиционен политик, изпитва силни болки в
Коментари Харесай

Състоянието на Навални е критично, има съмнения за системно отравяне

Алексей Навални, най-известният съветски опозиционен политик, изпитва мощни болки в стомаха в пандиза, които може да са резултат от бавнодействаща отрова, съобщи през днешния ден негов непосредствен съдружник.

Руслан Шаведдинов съобщи, че предходната седмица е била извикана кола за спешна помощ в строго охраняваната наказателна колония IK-6 в Мелехово, на към 250 км източно от Москва, където той е арестуван.

" Положението му е сериозно, всички сме доста загрижени ", сподели Шаведдинов в телефонно изявление за " Гардиън ". " Разбираме, че ситуацията би трябвало да е било доста неприятно, щом е била извикана кола за спешна помощ ", сподели той и добави, че затворническите управляващи са отказали Навални да бъде признат в болница.

След идването на колата за спешна помощ не е имало настояща информация за здравословното положение на Навални, сподели Шаведдинов, тъй като " затворническите управляващи вършат всичко допустимо да го изолират ".

Навални поддържа връзка с външния свят посредством своите юристи.

46-годишният Навални излежава присъди от общо 11 години и половина по обвинявания, сред които в машинация и пренебрежение към съда, които съгласно правозащитни организации са измислени, с цел да му се запуши устата.

Опасенията за здравето на Навални набъбнаха през последните месеци и доведоха до рядка петиция по-рано тази година от група съветски депутати и лекари, които използваха цялостните си имена, с цел да изискат той да получи по-добри медицински грижи, макар риска да бъдат преследвани за изложение на противоречие.

Шаведдинов съобщи, че екипът му към този момент има вяра, че Навални е постепенно тровен. " Нашата доктрина е, че го убиват последователно, употребявайки бавнодействаща отрова, която се ползва посредством храната ", сподели той. " Може да звучи като параноя, само че след отравянето с „ Новичок “ наподобява изцяло правдоподобно. Той отслабна с 8 кг за две седмици, това не се е случвало до момента, а лекарите не му споделят за какво изпитва толкоз мощни болки ", споделя Шаведдинов.

Навални беше токсичен с „ Новичок “ - нервнопаралитично вещество руско произвеждане - по време на пътешестване до Сибир през 2020 година Той получи лекуване в Берлин и упрекна Владимир Путин, че стои зад офанзивата.

Запитан за изказванията, че Навални може би е тровен постепенно, представителят на Путин, Дмитрий Песков, съобщи, че Кремъл не следи здравословното му положение и че това е въпрос на федералната пенитенциарна работа.

Шаведдинов съобщи, че затворническите управляващи се пробват да " пречупят " Навални, като непрестанно го слагат в штрафной изолатор (шизо) или наказателна килия за незначителни нарушавания на разпоредбите на пандиза или без да дават каквито и да било пояснения.

" От август насам Навални прекарва по-голямата част от времето си в наказателна килия ", споделя Шаведдинов. " В шизото не можеш да спиш добре, нямаш достъп до затворническата хранителна лавка и е мъчно да пишеш и четеш писма поради неприятното осветяване ", добави той.

Мари Стрътърс, шеф на Амнести Интернешънъл за Източна Европа и Централна Европа, съобщи: " Руските затворнически управляващи употребяват жестоките способи, които усъвършенстват от години, с цел да се опитат да пречупят духа на Алексей Навални, като създадат съществуването му в наказателната колония отвратително, унизително и нечовешко. "

Съюзниците поддържат канал в Twitter и Instagram, в който се разгласява връзката на Навални посредством неговите юристи. Последната обява на Навални в обществените мрежи, оповестена в четвъртък, приканва управляващите на Грузия да освободят някогашния президент Михаил Саакашвили от пандиза за лекуване. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР