Александровска болница разполага с достатъчно предпазни облекла за около седмица-две.

...
Александровска болница разполага с достатъчно предпазни облекла за около седмица-две.
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Спасението от COVID-19 e във фанатичното спазване на тези правила, приложени в Китай!

Александровска болница разполага с задоволително защитни дрехи за към седмица-две. Това сподели през bTV изпълнителният шеф на лечебното заведение проф. доктор Костадин Ангелов.

По думите му, след този интервал се чака да дойде оборудването, контрактувана от премиера Бойко Борисов от Турция, която към този момент ще може да подсигурява сигурността за „ извънредно дълго време “.

Д-р Ангелов прикани „ да се съблюдава фанатична персонална хигиена. Да се мият ръцете непрекъснато “.

По отношение на четиримата инфектирани с ковид у нас той разяснява: „ Хубаво е, че са в положително положение, няма потребност от интензивно лекуване в болнично заведение “.

По думите му, болестта не е изключително рискова зараза и тя може да бъде бъде следена, сходно на сезонния грип. Той акцентира, че едвам 4% от инфектираните с вируса имат потребност от интензивно лекуване. При 80% той минава без да бъдат проявени признаци.

„ Когато споделяме, че хората би трябвало да си мият ръцете, те да го вършат на 30 минути. Като споделяме, че не би трябвало да се върви по обществени мероприятия, нощни заведения, заведения за хранене, питейни заведения, да се съблюдава. А не всеки да си споделя: „ На мен не може да се случи “, съобщи доктор Ангелов.

Той подсети, че най-застрашени от болестта са възрастните хора над 60-годишна възраст. „ Нека да ги пазим “, прикани той.

Д-р Ангелов даде образец с Китай: „ Мерките бяха драконовски, празни градове, празни улици, неизползване на градския превоз. И към този момент вълната стартира да спада “.

„ Аз се надявам, че България ще се размине единствено с тези ограничения. Ако инфекцията стартира да се усилва, ограниченията ще бъдат затегнати. Епидемиолозите командват какво би трябвало да се случи “, сподели ще той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР