Александра Велева – Туши е авторката на благотворителната изложба IN

...
Александра Велева – Туши е авторката на благотворителната изложба IN
Коментари Харесай

Благотворителната изложба IN VITRO - IN VIVO събира средства за семейства с репродуктивни проблеми

Александра Велева – Туши е авторката на благотворителната галерия IN VITRO - IN VIVO, която ще се състои в Галерия 79. Изложбата е придружена от благотворителен търг, който събира средства за фамилии с репродуктивни проблеми.

В изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Туши описа:

На изложбата ще видите произведения от стъкло, камък, керамика, както и фотографии на самите произведения, които са дело на Иван Дончев . В самото заглавие на изложбата е закодирана нейната цел. Ин витро значи в стъкло, а ин виво значи в живот. Всъщност концепцията ми е да покажем, че стъклото може да премине в живот. Да се надяваме, че ще съберем средства не за едно, не за две, а за повече бебчета, тъй че творбите да дадат живот в действителност.

Авторката описа по какъв начин се е появила концепцията за тази галерия:

Преди четири години, когато се породи концепцията за тази галерия, бях в Арт центъра " Илинденци “, където бях на уоъркшоп за мрамор. Всъщност концепцията ме откри в един камък, в който видях светлинен лъч и по този начин започнах да мисля хрумвания за основаването на живота, по какъв начин в действителност всичко идва от " да бъде светлина “ и продължава в най-различни форми. Така взех решение, че ще съчетавам камък и стъкло.

Цялото изявление с Александра Велева – Туши можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР