Александър Зверев се е подложил на хирургическа интервенция на скъсаните

...
Александър Зверев се е подложил на хирургическа интервенция на скъсаните
Коментари Харесай

Александър Зверев претърпя операция на глезена след инцидента на Ролан Гарос

Александър Зверев се е подложил на хирургическа намеса на скъсаните сухожилия в десния си гален след мъчителното отпадане в полуфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис.

Третият в международната класация от Германия изкълчи глезена си, до момента в който изоставаше от бъдещия първенец Рафаел Надал в последните четири в Париж предходната седмица, изкрещявайки от болежка, преди в последна сметка да постави насилствен завършек на присъединяване си в шампионата.

25-годишният тенисист не съобщи по кое време ще се завърне на корта, само че по всяка възможност ще пропусне Уимбълдън, който започва на 27 юни. Откритото на Съединени американски щати стартира на 29 август.

„ Всички имаме своите пътешествия в живота. Това е част от моето. Следващата седмица ще се изкача на рекордното в кариерата ми второ място в международната класация, само че тази заран трябваше да се подложа на интервенция. След спомагателни проучвания в Германия, получихме удостоверение, че всички три от латералните сухожилия в десния ми гален са скъсани. За да се завърна допустимо най-бързо на корта, с цел да бъде обезпечено, че всички сухожилия са възобновени изцяло и да си възвърна цялостна непоклатимост в глезена, интервенцията беше най-хубавият избор “, написа той в Инстаграм.

Александър Зверев към момента чака първата си купа от Големия шлем, без значение че има пет трофея от Мастърс 1000 сериите и е печелил на два пъти Финалите на АТП.

Ролан Гарос предходната седмица бе петият му полуфинал в Шлема. Той отстъпи във финала на Ю Ес Оупън 2020 от Доминик Тийм, макар че водеше с 2-0 сета.

„ Възстановяването ми стартира в този момент и ще направя всичко належащо, с цел да се завърна по-здрав и мощен от всеки път “, добави третият в света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР