Александър Зверев премина първия кръг на турнира по тенис в

...
Александър Зверев премина първия кръг на турнира по тенис в
Коментари Харесай

Зверев и Рубльов продължават към втория кръг в Дубай

Александър Зверев мина първия кръг на шампионата по тенис в Дубай с награден фонд 2,855 милиона $. Германецът игра три сета против чеха Иржи Лехецка с 4:6 6:3 6:4 демонстрирайки неуверена форма, което се очакваше поради половин година неявяване от кортовете поради травма в глезена.

Лехецка пък продължи мощното си показване от предходната седмица в Доха (Катар) в първия сет, който завоюва, само че след това позволи поврат. Зверев проби във втория сет и дръпна с 4:2, след което обаче спря възхода си и пропусна два сет-пойнта, само че в последна сметка не се огъна и завоюва сета. В третия сет грешките на чеха си споделиха думата и позволи пробив, който обаче върна и изравни до 4:4, само че силите му стигнаха единствено до там и Зверев взе идващите два гейма, с което завоюва и мача.

В различен мач австралиецът Танаси Кокинакис се оправи с влезлия като лъки-лузър в главната cхeма Кантен Алис от Франция с 6:4 7:6(9) и чака идващия си противник от спечелилия в срещата сред Дан Евънс и Борна Чорич. Кокинакис е номер 101 сега в ранглистата на АТР и играе на шампионата в ОАЕ със специфична покана уайлд-кард.

Андрей Рубльов пък се наложи над сърбина Филип Крайнович със 7:5 6:2. Съперник на номер 2 в главната скица на шампионата в идващия стадий ще бъде испанеца Алехандро Давидович Фокина. Самият Давидович Фокина се оправи в два сета с тунизиеца Малек Жазири с 6:2 6:0 единствено за 52 минути и пет осъществени пробива.

Доста по-изненадваща беше успеха на другия руснак в шампионата – 24-годишният Павел Котов, койъо в профил австралиеца Александър Попирин с 6:3 5:7 7:6(3). За Котов това е първи триумф в съществена скица на шампионат от АТР от октомври 2022-а година и едвам трета в кариерата.

Италианецът Лоренцо Сонего отстрани Марк-Андреа Хюслер (Швейцария) със 7:5 6:3, а Талон Грийкспор (Нидерландия) би в три сета Контант Летиен (Франция) – 6:4 3:6 6:2 в други срещи от 1-ия кръг.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР