Александър Зверев детронира Даниил Медведев и спечели титлата във финалния

...
Александър Зверев детронира Даниил Медведев и спечели титлата във финалния
Коментари Харесай

Зверев отказа Медведев и грабна титлата във финалите на АТП

Александър Зверев детронира Даниил Медведев и завоюва купата във финалния шампионат на АТП в Торино. Германецът се оправи със международния №2 по безапелационен метод - 6:4, 6:4. Очакванията за оспорван дуел не се оправдваха, като конфликтът в зала " Пала Алпитур " продължи единствено 75 минути.

Зверев и Медведев се срещнаха за 12-и път, като салдото им към този момент е еднакъв - по шест триумфа. Германецът съумя да се реваншира за при започване на седмицата. Зверев прекъсва и серия от пет следващи провали против Медведев.

Германецът е десетият тенисист с две или повече трофеи от заключителния шампионат на АТП. Първият му триумф беше през 2018 година в Лондон, а в този момент Зверев е първият, който печели оценката в Торино.

За него купата е 19-а в кариерата и шеста през този сезон.

В първия сет германецът проби още в третия гейм, с цел да поведе с 2:1. До края му не даде никакви шансове на противника, който даже не получи точка за пробив. Подаването на Медвдеев също не вървеше, като той не записа нито един ас.

За сметка на това Зверев вкара 72% първи сервис и завоюва съвсем 90 % от разиграните точки при него.

Втората част стартира с нов пробив, което даде стабилен задатък на Зверев. Той го затвърди и се откъсна, а Медведев нямаше отговор на играта му. Световният №2 правеше някои епизодични красиви отигравания, само че мъчно успяваше да накъса ритъма на германеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР