Александър Йорданов, евродепутат ГЕРБ-СДС, фейсбукВ Брюксел са изумени от некомпетентността,

...
Александър Йорданов, евродепутат ГЕРБ-СДС, фейсбукВ Брюксел са изумени от некомпетентността,
Коментари Харесай

В Брюксел са изумени от некомпетентността, проявена от американския чиновник Джеймс О’Брайън относно страна членка на ЕС

Александър Йорданов, евродепутат ГЕРБ-СДС, фейсбук

В Брюксел са изумени от некомпетентността, проявена от американския служител Джеймс О’Брайън по отношение на страна членка на Европейски Съюз. Изказването, което този офис управител е направил в София по отношение на правосъдната система на България, демонстрира учудващо непознаване на нейната конституция.

А точно с тази конституция, която в своя член 117, ал.2, ясно дефинира, че правосъдната власт е самостоятелна, тази страна бе призната в Европейския съюз. След като една власт по конституция е самостоятелна това значи, че би трябвало да бъде самостоятелна. И институции в нея са самостоятелни. В този смисъл Главният прокурор е самостоятелен, тъй като е част от самостоятелна система. И това би трябвало да схване даже американски управител от приблизително ниво. Но очевидно господин О’Брайън не чете законите на европейските страни и в оценките си се води от условия, които са скарани със закона. Някой ден ще стане ясно какви са били те.

В Брюксел в действителност са учудени, че този американски чиновник не може да направи разумна връзка сред „ самостоятелна правосъдна система “ и „ самостоятелен основен прокурор “. И е настоял да се одобри закон за самостоятелен основен прокурор. Явно си го показва като самостоятелен от независимостта. Но тогава това значи, че той е предложил на българските управляващи да бъде определен в реалност ЗАВИСИМ прокурор. Защото е разумно, че в случай че бъде изваден от самостоятелната правосъдна система Главният прокурор автоматизирано ще стане обект и индивид на взаимозависимост.

Член 126, алинея 2 на Конституцията дефинира неговите функционалности по този начин: да реализира контрол за правда и методическо управление върху активността на всички прокурори. Пленумът на Висшия правосъден съвет е този който прави предложение за назначение или освобождение на Главния прокурор. С други думи самостоятелната система действа без значение. Намеса на изпълнителната власт в нейната работа и функционалности не се позволява. И вярно. В противоположен случай ще върнем злокобното време на комунистическата система, когато партията, която има изпълнителната власт и обвиняваше и съдеше. Говоря за времето, когато мнозина от татковците и майките на днешните „ промянаджии “ управляваха България. Тогава комунистите номенклатурчици и техните охранители от Държавна сигурност кадруваха, заповядваха, нареждаха, назначаваха, уволняваха и…убиваха. Защото съгласно тях: „ Няма човек, няма проблем! “ Или както споделяше техният стихотворец: „ Какво тук значи някаква си личност… “ Днес по този начин у нас приказват от „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, т.е. партиите, които аз назовавам неокомунистически. Дали щатският служител О’Брайън знае всичко това? Истината е, че му пролича, че не го знае.

Но значимото е, че ние, които сме живяли в това време, го знаем. И тогава комунистите бяха съумели да увлекат с безумието си част от младото потомство. Наследниците им през днешния ден целят същото. Те желаят да имат „ самостоятелен прокурор “ по техен надзор. За да са сигурни, че ще останат недосегаеми за върховенството на закона. И че далаверата им ще върви. След едно нексо ще пристигна друго нексо и по този начин животът ни ще се нексира по неокомунистически. Американският служител Джеймс О’Брайън хал хабер си няма за всичко това. Но Брюксел го схваща. И не утвърждава политическата интервенция в самостоятелната правосъдна система.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР