Александър Везенков не получи особено голям брой игрови минути при

...
Александър Везенков не получи особено голям брой игрови минути при
Коментари Харесай

Везенков: Мечтая за НБА, семейство и вървя стъпка по стъпка

Александър Везенков не получи изключително огромен брой игрови минути при дебюта на Светислав Пешич отпред на Барселона, само че се постара да оползотвори оптимално престоя си на паркета против Билбао Баскет. Въпреки че в последния месец крилото още веднъж не влизаше в сметките на към този момент някогашния треньор на каталунците Сито Алонсо, Везенков се оказа забавен събеседник и на драго сърце отговори на въпросите на почитателите при гостуването си в формалния YouTube канал на испанското състезание.

22-годишният българин и останалите играчи на Барса са в Гран Канария, където през днешния ден стартира финалната фаза от шампионата за Купата на краля. В четвъртфиналния си конфликт, който ще се играе в петък, “блаугранас” се изправят против Баскония.

Ето и какво имаше да каже Везенков за това по какъв начин се е запалил по играта, религиозен ли е, какви езици приказва, по какъв начин си показва бъдещето и други забавни тематики.

" Хванах топка за първи път, когато бях на три. Баща ми беше баскетболист и аз постоянно бях на игрищата по залите, в които играеше. Гледах доста мачове с майка ми и сестра ми. Тогава се влюбих в играта”, върна се към детските си години Сашо, който е роден в столицата на Кипър - Никозия.

Sasha Vezenkov vs. @philpressey en el #Movistar2kCanarias.#esvuestrahora @movistar_es @ESLspain @eSportTalentCan #CopaACB pic.twitter.com/RYSy40taOW
— Liga Endesa (@ACBCOM) February 15, 2018
“Целият ми живот е обвързван с баскетбол. Цялото ми детство мина с топка в ръцете. Първо като напълно дребен, а след това и в учебно заведение. Всичко беше баскетбол”, продължи той.

“Играех, тъй като това ме правеше благополучен. Харесваше ми да го върша. Може би когато бях на 15 години осъзнах, че ставам все по-отдаден и предан и мога да бъда професионалист”, описа още Везенков.

“Испанският ми е надалеч от съвършен, само че се старая доста. Говоря съвсем четири езика - гръцки, български, британски и испански… Испанският е може би на 60%!”, бе отговорът му на въпрос какви езици владее.

“Когато играех в Гърция, имах някои суеверия. Свързани с маратонките, с това къде ще седнал съм в залата, в рейса. Но в този момент към този момент съм огромен човек, порастнах и не обръщам внимание на такива неща. А за времето сред мачовете - всеки го прекарва друго. Ето, тук на Купата, аз ще се видя с моят другар Костас Василиадис от Тенерифе. Останалите гледат филми, слушат музика, също се виждат с други играчи от други тимове. Но и въпреки всичко ние играем в петък, което ни прави може би една концепция по-спокойни”, разкри Александър,

“Когато бях на 12 или 13 години участвах на летни кампове в Сърбия. Смятам, че са потребни за децата, без значение къде са. В Сърбия се докосваш до тамошните звезди, тук в Испания пък имаш допир с локални такива като братята Гасол да вземем за пример.Виждаш своите идоли, своите образци за подражателство, а това постоянно е ужасно за едно дете”, бе отговорът на Сашо по отношение на това какво мисли за летните кампове за подрастващи баскетболисти.

“Не мога да виждам в бъдещето чак до неделя. Гледам първо към петъчния ден. Стъпка по стъпка”, съобщи той, отказвайки да направи прогноза за Купата.

El efecto Vezenkov: 12 puntos, 4 rebotes y 17 de valoración en los últimos tres partidos de #LigaEndesa. pic.twitter.com/HCShXso4UC
— Liga Endesa (@ACBCOM) January 8, 2018
“Реал е любимец за тази Купа, само че всички имаме своите благоприятни условия. Краят на седмицата още е надалеч. Нека забележим какво ще стане в четвъртфиналите. Мадрид са любимци поради състава си, поради сплотеността си… Ние пък сме единствено от една седмица с новия треньор и имам вяра, че ще играем по-добре в сравнение с преди”, проучва обстановката левичарят.

“Виктор Клавер и Пау Рибас пускат музиката при нас. Пускат по малко от всичко. Аз чувам българска и гръцка музика. Нашата музика е малко по-различна и не знам дали ще се хареса на испанските фенове”, продължи Везенков, хвърляйки светлина върху това кой е виновен за настроението в съблекалнята на каталунския отбор.

“Надявам се състезател на Барса да стане MVP”, показа още той.

“Изживявам фантазията си. Все отново съм в един от най-големите тимове в Европа. Разбира се, всеки състезател мечтае да играе в НБА. Но аз карам нещата малко по малко. Това е моето мото. Сега съм състезател на Барселона и съм доста благополучен тук”, бе коментарът на Сашо за това по какъв начин се надява да се развие кариерата му.

“Надявам се един ден да имам семейство с две или три деца. Искам да се насладя на живота”, приключи той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР